Connect with us
O tânără a născut tripleți. Doctora care i-a adus băieții pe lume a izbucnit în lacrimi

Social

O tânără a născut tripleți. Medicul care i-a adus băieții pe lume a izbucnit în lacrimi

O femeie din Iași a născut tripleți la Maternitatea Cuza Vodă. În ciuda complicațiilor pe care le avea, tânăra de 28 de ani a dat naștere a trei băieți perfect sănătoși, iar sarcina a avut un parcurs normal. Medicul care i-a urmărit evoluția și care a asistat la naștere a fost uimit de aceste eveniment și a izbucnit în lacrimi atunci când mama și-a strâns în brațe nou-născuții.

O tânără a născut tripleți la Iași. Medicul care i-a adus băieții pe lume a izbucnit în lacrimi

Tânăra mămică mai are acasă un băiețel de trei ani. Medicii de la Maternitate spun că ceea ce s-a întâmplat este un miracol, conceperea pe cale naturală a tripleților, având în vedere că fata avea câteva complicații de ordin ginecologic. Ea are un singur ovar și nu are niciun membru al familiei care să fi avut tripleți sau gemeni. Cu toate acestea, sarcina a evoluat normal, nu a avut probleme în timpul sarcinii și nici în operația de cezariană.

Premieră în spital

Cei mici se află acum pe Secția de neonatologie, deoarece s-au născut cu 3 săptămâni înainte de termen. Cei trei băieți de nota 9 și 10 vor sta la spital până vor lua în greutate. Cazul femeii l-a uimit pe medicul ei, care a izbucnit în lacrimi la naștere, pentru că o sarcină trigemelară este un caz extrem de rar la unitatea medicală, cea mai mare maternitate din România. Ea este fericită că a asistat la o naștere de tripleți, prima din cariera sa.

„Copiii s-au născut bine, primind note între 9 și 10. Aceștia au cântărit la naștere 2.050 de grame, 2.130 și 2.290. Pe perioada sarcinii, mama nu s-a plâns nicio secundă. Ceea ce ne-a mirat pe noi, specialiștii, a fost faptul că, deși femeia avea extirpat un ovar de la vârsta de 18 ani, a reușit să obțină o sarcină multiplă, cu tripleți, iar concepția a fost spontană. Pentru mine a fost o experiență extraordinară.  Nașterea lor a fost o bucurie pentru întreg spitalul, întrucât astfel de sarcini sunt extrem de rare.”, a declarat medicul Gabriela Simionescu

Tot personalul medical prezent la naștere a fost extrem de emoționat. La fel de entuziasmată a fost și mama care, după ce și-a ținut copiii în brațe și a făcut o poză cu ei, a izbucnit în lacrimi de fericire. Vestea că va avea tripleți a fost un șoc pentru toată familia ei.

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top