Connect with us
Ochii roșii ar putea fi un simptom de COVID-19. Medicii trag un semnal de alarmă

Social

Ochii roșii ar putea fi un simptom de COVID-19. Medicii trag un semnal de alarmă

Ochii roșii ar putea fi un simptom de COVID-19, potrivit medicilor de la Academia Americană de Oftalmologie. Medicii oftalmologi din Statele Unite susțin că mulți pacienți diagnosticați cu noul tip de coronavirus au avut, pe lângă febră și tuse sească și simptome precum conjunctivită sau ochi roșii.

Ochii roșii ar putea fi un simptom de COVID-19. Medicii trag un semnal de alarmă

Academia Americană de Oftalmologie recomandă medicilor să testeze toți pacienții car epe lângă febră și tuse sească au și simtpome precum ochii roșii sau conjucntivita. Conjunctivita este o inflamație a membranei transparente care căptușește pleoapele și acoperă ochiul până la marginea corneei. Persoana care suferă de conjunctivită are ochii roșii, senzație de nisip în ochi, mâncărimi la ochi, secreții la ochi care formează cruste noaptea, vedere tulbure și sensibilitate la lumină.

Chelsey Earnest, un cadru medical de la Spitalul din Washington, a făcut mărturisiri crunte.

„Cel mai important semn este că cei afectați au, cum ar fi … ochi alergici. Partea albă a ochiului nu este roșie. Este ca și cum ar avea o umbră roșie a ochilor la exteriorul ochilor.”, spune asistenta medicală potrivit capital.ro

Asistenta susține că deși unii dintre pacienții pe care i-a avut în grijă și care au decedat, ei prezentau doar acest simptom, o formă de conjunctivită, cauzată de infecție. Academia Americană de Oftalmologie sfătuiește toți medicii oftalmologi să se protejeze în mod corespunzător când consultă pacienți, mai ales dacă ei prezintă un astfel de simptom.

Citește și: Ministrul Sănătății merge astăzi la Suceava pentru a gestiona situația

Citește și: Lămuriri importante cu privire la restricțiile din ordonanțele militare. Răspunsuri oficiale la 37 de întrebări

Continue Reading
You may also like...

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

1 Comment

1 Comment

  1. Larissa Rasina

    2020-04-02T13:08:28+03:00 at 13:08

    Ochii rosii ar putea fi un symptom, dar NU SUNT! Ochii incep sa usture si se inrosesc in aer supra saturat cu clor. De asemenea, mucoasa nazala si gatul au mult de suferit din cauza vaporilor de clor. Inclusiv pielea pe fata se usuca mai mult ca de obicei si devine iritata. Mucoasa nazala si gatul se usuca teribil daca inhalam aer supra saturat cu clor. Va rog sa intelegeti si nu mai speriati populatia. De asemenea, am vazut cum se foloseste clorul inclusiv pe strazi. Oamenii folosesc cantitati industriale, normal ca nu-ti mai arde de iesit afara. Unii dintre ei stropesc fara a avea o masca de protectie pt ca nu li s=a spus ce folosesc si cum sa se protejeze. Ce sa mai spun despre suprasaturarea scarilor de bloc cu vapori de clor ? se simte si in apartamente si asta cu usile inchise.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top