Connect with us
Papa Francisc s-a rugat și a îndemnat pe toată lumea să se roage pentru victimele de la Piatra Neamț

Social

Papa Francisc s-a rugat și a îndemnat pe toată lumea să se roage pentru victimele de la Piatra Neamț

Papa Francisc s-a rugat și a îndemnat pe toată lumea să se roage pentru victimele incendiului devastator din Piatra Neamț. Papa de la Roma a aflat ce s-a întâmplat la spitalul din Moldova și a spus, după slujba de astăzi, că se roagă pentru victimele tragediei din unitatea spitalicească. Sfântul părinte a îndemnat pe toată lumea să se roage pentru sufletele celor care au pierit în tragedia din spital.

Papa Francisc se roagă pentru victimele din Piatra Neamț

Sfântul părinte a declarat duminică, faptul că își exprimă compasiunea și se roagă pentru victimele incendiului din secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Piatra Neamț. Zece oameni au murit, dintre care șapte bărbați și patru femei. Erau pacienți intubați din cauza complicațiilor produse de infectarea cu noul coronavirus.

„Într-o structură spitalicească din România, în care erau internați mai mulți pacienți afectați de coronavirus, a izbucnit un incendiu care a provocat victime. Îmi exprim compasiunea mea și mă rog pentru ei, să ne rugăm pentru ei!”, a fost mesajul Papei Francisc.

Sâmbătă seara, la scurt timp după ce toată țara a aflat despre tragedia de la Piatra Neamț, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a transmis un mesaj de compasiune pentru victimele incendiului de la Spitalul Județean. Patriarhul Daniel a vorbit și despre medicul de gardă care și-a riscat propria viață pentru a o salva pe a pacienților aflați în salonul cuprins de flăcări. Este vorba despre un bărbat de 42 de ani care se află în acest moment la o clinică din Belgia. El a suferit arsuri de gradul II și III pe 40% din suprafața corpului.

„În aceste momente pline de suferință și tulburare, ne rugăm lui Dumnezeu pentru odihna sufletelor celor decedați și pentru însănătoșirea grabnică a celor răniţi, între care se află și medicul de gardă care a pus viața pacienților săi mai presus de propria sa viaţă. Adresăm un părintesc mesaj de condoleanţe şi consolare familiilor pacienților decedați, rudelor, prietenilor, precum şi întregului personal medical care i-a îngrijit și care a încercat să le salveze viața”, a fost mesajul Patriarhului Daniel.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top