Connect with us
Paracetamol interzis la vânzarea în masă, se pot lua doar 2 cutii

Social

Paracetamol interzis la vânzarea în masă, se pot lua doar 2 cutii

Paracetamolul este unul din medicamentele care se găsește tot mai rar prin farmacii, acesta a dispărut din stoc după ce unii români au înțeles că previne coronavirusul. Total fals. Medicamentul este folosit pentru tratarea racelilor ușoare, a stărilor de febră sau uneori dureri de cap. Deși este eliberat fară rețetă se recomandă totuși consultarea medicului și a sfatului farmacistului când luați paracetamol.

Parcetamol interzis la vânzarea în masă

Colegiul Farmaciștilor a emis astăzi o recomandare către toate farmaciile să vândă maxim 2 cutii de Paracetamol per persoană pentru a evita lipsa totală de stoc a medicamentlui.

Paracetamolul este disponibil și în mai mute denumiri, produse de alte companii cu aceeași compoziție dar mult mai scumpe, cum ar fi Panadol.

Farmaciile din România au fost sfătuite să nu vândă mai mult de două cutii de Paracetamol de persoană. „Este o recomandare pe care am trimis-o de ieri către colegii noștri farmaciști, dar și pentru publicul larg, pentru a înțelege că trecem printr-o perioadă în care în a acumula cantități prea mari dintr-un medicament nu este opțiunea cea mai bună”, a declarat Dumitru Lupuleasa, președintele Colegiului Farmaciștilor din România, potrivit Digi24.

„Am luat această decizie pentru că consumurile s-au dublat, aproape spre triplare față de perioadele anterioare și tocmai pentru că în schema de tratament pentru COVID-19, pentru formele ușoare, pentru a scădea temperatura este recomandat paracetamolul și atunci toată lumea s-a sesizat și în buna tradiție, mai ales românească, încercăm să avem cât mai mult chiar dacă nu ne trebuie”, a explicat președintele Colegiului Farmaciștilor.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top