Connect with us
Povestea surprinzătoare a unui câine. A mers 250 de km în căutarea stăpânului

Social

Povestea surprinzătoare a unui câine. A mers 250 de km în căutarea stăpânului

Legătura dintre câine și om a fost mereu una foarte specială și nu degeaba este considerat cel mai bun prieten. Există multe povești impresionante în care eroii principali sunt câinii, iar una dintre ele o are în prim-plan pe cățelușa Arya, care s-a pierdut de stăpâni, însă nu a renunțat, ci a mers în căutarea acestora pe o distanță de 250 de km.

Povestea unui câine care a pornit în căutarea stăpânilor

Arya este un câine care a devenit cunoscut după ce a demonstrat că nu poate trăi fără stăpânii lui. Femela s-a pierdut după ce a sărit din cuşca amenajată în remorca ataşată automobilului. Aceasta dorea să ajungă la stăpânul ei, însă acesta a pornit de pe loc, fără să realizeze că Arya lipsea.

Stăpânii au fost devastați de pierderea patrupedului și au decis să ofere o recompensă celui care o va găsi pe Arya. Ei au sperat tot timpul că o vor găsi și s-au gândit că cei 1000 de euro îi vor determina pe cei care o găsesc să le-o înapoieze. Spre uimirea lor, o mulțime de oameni s-au mobilizat pentru căutarea animalului de companie și au susținut foarte mult cazul.

Inițial, un exemplar care semăna cu Arya a fost găsit de voluntarii implicați în căutarea ei. Abia când a ajuns la veterinar, cățeaua respectivă a fost identificată cu alt stăpân. După alte căutări, Arya a fost găsită pe un drum, în apropierea Aiudului, chiar de Ziua Internațională a Câinelui. Se pare că ea plecase în căutarea stăpânului, era sleită de puteri și determinată să ajungă la cei care o iubesc.

Zeci de persoane din zonă s-au implicat în operaţiunea impresionantă de căutare și au trimis regulat poze. Revederea a fost emoționantă, iar cățelușa nu s-a dezlipit de stăpân tot drumul. Cei care au găsit-o au dat dovadă de solidaritate și nu au acceptat banii.

„Am pus o recompensă mare ca să o ajutăm să valoreze vie mai mult decât moartă și sa afle lumea de ea. Nu știu dacă asta a ținut-o în viață sau doar determinarea și atenția ei, însă cert este că ne-a dat o lecție de supraviețuire, fix de ziua internațională a cățelului, când a cerut ajutorul unor băieți speciali, lângă Pitești! Nu întrebați cum a ajuns acolo, însă poza asta spune că era hotărâtă să ajungă acasă și a înțeles că doar cu ajutorul oamenilor o poate face. Se uita după mașini și era epuizată, lovită la picior, cu urme de la luptele cu alte animale.”, a declarat stăpânul.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top