Connect with us
Raed Arafat a dezvăluit ce se întâmplă cu pandemia: ”Nu mai avem creștere exponențială”

Social

Raed Arafat a dezvăluit ce se întâmplă cu pandemia: ”Nu mai avem creștere exponențială”

Șeful DSU, Raed Arafat, a dat detalii despre modul în care pandemia de coronavirus evoluează în România. Acesta a precizat că atât la nivel național, cât și la nivel de Capitală lucrurile nu merg spre bine, dar ne aflăm totuși într-un platou.

Raed Arafat: ”Nu putem spune că situația este spre bine, dar nu mai avem creștere exponențială”

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat că cel puțin în București ne aflăm într-un platou, însă lucrurile nu par sp meargă spre bine. Totuși, creșterea nu mai este exponențială, semn că măsurile impuse de autorități ar putea funcționa. El a mai ținut să precizeze că efectul acestor măsuri se va vedea în 30 de zile și atunci vom ști dacă se impune o prelungire a acestora sau nu.

”Nu putem să spunem că situația este spre bine, nici că există creșterea care a existat acum două – trei săptămâni”, a declarat Arafat.

Arafat a făcut apel la răbdarea cetățenilor și i-a mai îndemnat încă o dată să poarte masca de protecție și să respecte cu strictețe toate măsurile impuse, pentru a preveni răspândirea noului coronavirus.

”În acest moment putem să spunem că nu mai avem această creștere exponențială care a fost, suntem undeva la un platou, cu unele creșteri și scăderi. Deci nu putem să spunem că situația este spre bine în acest moment, dar nici nu putem să spunem că este în creștere așa cum era acum două-trei săptămâni. Măsurile au început să aibă efect”.

În privința vaccinului anti Covid 19, Raed Arafat a spus că este necesară pregătirea pentru vaccinarea populației: ”Trebuie să ne pregătim mai departe și să lucrăm pe combaterea impactului virusului și în același timp să ne pregătim pentru administrarea vaccinului și pentru vaccinarea populației într-un număr cât mai mare posibil”.

În București rata de infectare este de 6,13 la mia de locuitori. Arafat a precizat că decizia de a carantina o localitatea se ia la propunerea DSP-urilor și nu se impune de la centru, așa că este dificl de spus în acest moment dacă Bucureștiul va intra sau nu în carantină în perioada care urmează.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top