Raed Arafat: Cand se relaxează măsurile. Va trebui să învățăm să trăim cu acest virus”

09.04.2020
Raed Arafat: Cand se relaxează măsurile. Va trebui să învățăm să trăim cu acest virus”

Raed Arafat a vorbit despre relaxarea măsurilor din ordonantele de urgență și a afirmat la Antena 3 că este posibil ca după paște să fie o relaxare. Totul depinde de populație și dacă respectă măsurile actuale se vor relaxa ordonanțele de urgență. S-a anunțat o nou ordonanță militară nr. 8, care poate veni cu măsuri mai puțin restrictive, depinde de Marcel Vela și Comitetul Pentru Situașii de Urgență.

Raed Arafat: „ Va trebui să învățăm să trăim cu acest virus”

„La acest moment încă avem cazuri noi și suntem în creștere. Nu suntem încă în situația din țări precum Italia, Franța, SUA. Nu știu dacă vom ajunge în situația asta. E posibil să ajungem, e posibil să nu. Vom putea spune mai mult după perioada Paștelui. Toată lumea vrea să relaxeze măsurile, fiți siguri. Dar la acest moment, dacă le relaxăm prea devreme, există riscul să explodeze situația și să nu o mai putem controla. Vedem ce decizii luăm după Paște. Etapă cu etapă, vom reveni la normalitate.

Va trebui, la un moment dat, să învățăm să trăim cu acest virus pentru că el nu va dispărea și nici noi nu putem să rămânem izolați pe viață în casă. E posibil, până iese un vaccin împotriva acestui virus, să învățăm să trăim cu el, dar să respectăm niște reguli în societate ca să limităm răspândirea lui”, a declarat Arafat, la Antena 3.

Apel către polulație făcut de Raed Arafat

Raed Arafat face un nou apel către populație:

„E important ca populația să respecte în continuare regulile, chiar dacă e vreme frumoasă” , spus Raed Arafat la Antena 3.