Connect with us
Raed Arafat cere o nouă lege pentru a controla pandemia: "Avem nevoie de o legislație clară!"

Social

Raed Arafat cere o nouă lege pentru a controla pandemia: „Avem nevoie de o legislație clară!”

Pandemia continuă să afecteze considerabil omenirea. Situația este din ce în ce mai gravă, mai ales după ce au avut loc etapele de relaxare, în urma cărora oamenii au avut parte de mai multă relaxare, s-au reîntors la majoritatea activităților de dinainte de criza sanitară și chiar mai multe domenii s-au repus în funcțiune după o pauză lungă. Această libertate de care au parte românii a dus la creșterea semnificativă a cazurilor de coronavirus. În acest context, Raed Arafat a declarat că trebuie să existe o lege clară privind controlarea infectărilor, mai ales de când, în urma decizie CCR, persoanele care au contractat virusul nu mai sunt obligate să stea izolate sau internate în spital.

Raed Arafat cere o nouă lege pentru a controla pandemia: „Avem nevoie de o legislație clară!”

Raed Arafat a explicat că se constată în România o creștere continuă a numărului de infectări, creștere prin transmitere comunitară, care va continua dacă nu se respectă regulile. El este de părere că aceste schimbări majori s-au provocat în urma iresponsabilității oamenilor, agenților economici care nu au ținut cont de recomandările privind purtarea măștii de protecție, distanțarea socială sau evitarea zonelor aglomerate.

De altfel, Arafat susține că sunt multe voci care încearcă să inducă oamenilor ideea că acest virus nu există și este vorba doar de o manipulare din partea statului, fără a se gândi la urmări și profitând de ideea libertății individuale, conform căreia orice om poate să refuze respectarea regulilor.

Un exemplu concret este legea CCR, conform căreia un om poate refuza izolarea, carantina sau internarea, chiar dacă este confirmat pozitiv. Astfel, Arafat susține că este nevoie de o legislație clară, care să controleze lucrurile și comportamentul oamenilor și prin care să se evite o eventuală tragedie.

„Lăsăm foarte mulți oameni să rămână liberi să circule și să facă orice, nu se poate impune măsura izolării sau carantinării. Sunt oameni care au plecat din spital fiind simptomatici sau au refuzat internarea, nimeni nu știe în comunitate cum se comportă. Avem nevoie de o legislație clară pe carantină, izolare, luarea deciziilor, altfel instrumentele pe care putem interveni sunt mai puține, suntem vulnerabili pe decizii, iar acestea devin ușor contestabile. E nevoie de lege care să ne permită să luăm măsuri cum sunt în toată lumea.”, a declarat Arafat.

Cât despre o nouă etapă de relaxare, precum deschiderea restaurantelor, a teatrelor, el susține că nu este posibilă nici măcar de la 15 iulie, având în vedere că infectările cresc deja de de două săptămâni și situația continuă să se complice de la zi la zi.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top