Connect with us
Raed Arafat clarifică declarația referitoare la “pierderea luptei cu COVID-19”

Social

Raed Arafat clarifică declarația referitoare la “pierderea luptei cu COVID-19”

Secretarul de stat Raed Arafat a publicat un mesaj prin intermediul căruia a clarificat declarația sa de vineri seară, care făcea referire la pierderea luptei cu Covid-19. Arafat susține că s-a referit exclusiv la colega de la UPU Fetești care a decedat din cauza infecției cu noul coronavirus și astfel a pierdut lupta cu noul virus. De altfel ședul DSU se arată a fi optimist și consideră că numai împreună vom reușit să depășim această perioadă critică pentru România.

Raed Arafat a clarificat declarațiile sale de aseară, dintr-o emisiune tv

Șeful DSU a fost intrigat de modul în care declarațiile sale au fost preluate și a dorit să clarifice situația. Atunci când a afirmat că lupta cu Covid-19 este pierdută, s-a referit la colega sa de la UPU Fetești, care a murit infectată cu coronavirus după ce a consultat mai mulți pacienți infectați.

Raed Arafat a subliniat că măsurile pe care le implementează de acum înainte vor sta la baza opriii creșterii numărului de cazuri noi de îmbolnăvire cu noul tip de virus. Este totuși vorba despre un proces care necesită timp și efort comun al autorităților, dar și al populației.

”Astazi s-a publicat de mai multe agentii de presa o afirmatie atribuita mie referitoare la “pierderea luptei cu COVID-19”. Afrimatia s-ar fi facut in cadrul emisiunii din seara trecuta la Digi24. Singura referire in cadrul emsiunii la pierderea luptei cu COVID-19 era cand am vorbit de colega noastra de la compartimentul de primiri urgente Fetesti, care a pierdut lupta cu COVID-19 decedand in noaptea de Joi spre Vineri. Eu chiar cred ca impreuna putem reusi sa limitam impactul pandemiei in Romania si sa salvam cat mai multe vieti.

Niciodata nu ma veti auzi afirmand ca am pierdut o luptapentru ca acest lucru ar insemna implicit ca nu mai avem ce face, ce nu este deloc adevarat. Personal, cred ca masurile pe care le luam si le implementam vor sta la baza opririi cresterii numarului cazurilor, la atingerea unui platou si la inceperea unui trend descrecator. Acest lucru necesita timp si un efort comun depus de noi toti. Le multumesc agentiilor de presa care au corectat stirea initiala!”, a scris Raed Arafat într-o postare pe contul său de Facebook

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top