Connect with us
Regulă pentru turiștii români. Nu pot merge în Bulgaria fără declarație pe propria răspundere

Social

Regulă pentru turiștii români. Nu pot merge în Bulgaria fără declarație pe propria răspundere

La 15 iunie, în România a avut loc o altă etapă de relaxare. Astfel, printre măsurile de relaxare se află și posibilitatea de a merge în Bulgaria în vacanță. Aceasta este una dintre țările preferate ale românilor, unde aleg să-și petreacă timpul liber și concediile. Totuși, ar trebui să stabilească toate detaliile înainte de a pleca la drum. Un lucru important de care trebuie să țină cont pentru a putea merge în Bulgaria este completarea unei declarații pe propria răspundere, unde să precizeze mai multe detalii.

Regulă pentru turiștii români. Nu pot merge în Bulgaria fără declarație pe propria răspundere

Din 15 iunie, românilor le este permis să meargă în vacanță la vecinii din Bulgaria, pentru a se bucura de un sejur de vis. Chiar dacă s-au relaxat mai multe măsuri, autoritățile române impun o anumită condiție pentru ca oamenii să poată părăsi țara și să treacă în Bulgaria. Este vorba despre completarea unei declarații pe propria răspundere, unde să completeze datele personale, scopul călătoriei, dar și faptul că deplasarea se face pe risc propriu, indiferent de ceea ce se va întâmpla în timpul deplasării.

Totodată, persoana respectivă trebuie să specifice că nu are simptome specifice noului coronavirus, nu se află în perioada de izolare după revenirea dintr-o țară cu risc de infectare ridicat și este la curent cu situația epidemiologică din Bulgaria. Datele trebuie să fie completate cu atenție, pentru a nu fi făcute greșeli. În caz contrar, turistul își asumă că se supune legilor din Bulgaria.

De asemenea, ministrul Turismului, Nikolina Angelkova, a precizat că, în cazul în care un turist străin are simptome de coronavirus în timp ce se află în Bulgaria, acesta va fi separat de ceilalţi turişti, dar hotelul la care s-a aflat nu va fi închis.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretarul de stat Raed Arafat, a atras atenția asupra faptului că numărul de persoane infectate din Bulgaria a crescut semnificativ în ultima vreme. Astfel, Arafat a declarat că INSP analizează situația din Bulgaria și va lua anumite măsuri cu privire la persoanele care vin de acolo către România. În cazul în care creșterea de cazuri nu este decât ceva temporar și acest trend ascendent se va menține, ar putea fi impusă din nou izolarea la domiciliu.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top