Connect with us
Teste COVID-19 gratis pentru bucureștenii care pleacă în vacanță

Social

Teste COVID-19 gratis pentru bucureștenii care pleacă în vacanță

Teste COVID-19 gratis pentru bucureștenii care pleacă în vacanță. Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că va pune la dispoziția bucureștenilor care pleacă în vacanță, un test gratuit pentru depistarea Sars-CoV-2. Este valabil pentru bucureștenii care au nevoie de test COVID-19 pentru a merge în destinații de vacanță, precum Grecia.

Teste COVID-19 gratis pentru bucureștenii care pleacă în vacanță

Potrivit DIGI24, primarul a explicat că testele vor fi de tip antigen, făcute cu aparate Real Time (RT)-PCR din 12 clinici private și de stat cu care Primăria are parteneriate.

„Am realizat de urgență un proiect de hotărâre pentru ședința de Consiliu General care are loc miercuri. Vorbim de testele COVID solicitate în străinătate, în Grecia, acele teste tip antigen, care arată dacă persoana respectivă este la momentul de față contaminată cu virusul Sars-CoV-2.

Testele se realizează prin exudat nazal. Obțin rezultatul în aparatele RT-PCR pe care le avem la dispoziție. Avem parteneriate cu 12 clinici de stat și private din București.

Persoanele care se vor înscrie începând de joi la adresa de e-mail pe care o vom face publică și sunate cât de curând posibil de colegii de la Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale (ASSMB). „, a declarat primarul Capitalei.

Sunt 15.000 de teste și vor mai fi achiziționate în funcție de cerere

Firea spune că sunt 15.000 de teste, dar că vor mai fi achiziționate în funcție de necesarul și solicitările venite din partea bucureștenilor.

Când a fost întrebată, Gabriela Firea a spus că nu va fi presiune pe personalul medical. Practic, el va trebui să facă și aceste teste la solicitare.

„Nu. Noi, până acum, am avut și cadre medicale și teste, programările se fac, bucureștenii merg la teste. Nu știu cine vă spune dumneavoastră că este o așa mare presiune și nu se pot face aceste teste. La Primăria Capitalei am cumpărat 5 aparate RT-PCR”.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top