Connect with us
Tragedie în presa românească! A murit marele jurnalist Lucian Oprea

Social

Tragedie în presa românească! A murit marele jurnalist Lucian Oprea

Lucian Oprea, fostul mare jurnalist şi comentator sportiv, care a lucrat la Agenţia Naţională de Presă AGERPRES peste trei decenii, s-a stins din viaţă, duminică seara, la vârsta de 70 de ani. Decesul a survenit în urma unui stop cardio-respirator, lăsând în urmă o vastă operă jurnalistică. Anunțul trist a fost făcut chiar de familia îndurerată a acestuia.

Tragedie în presa românească! A murit marele jurnalist Lucian Oprea

Lucian Oprea s-a stins din viață duminică seara, la vârsta de 70 de ani, în urma unui stop cardio-respirator. Înmormântarea va avea loc marţi, 1 septembrie, la Cimitirul Străuleşti 2, la ora 11:00. Mesajul care a anunțat moartea acestuia aparține Cristinei Vladu, o apropiată a familiei lui Lucian Oprea și colegă de breaslă.

„Din nefericire, o veste ingrozitor de tristă! Lucian Oprea, ziarist de excepție, bun prieten de aproape o viață, a plecat din această lume! Inmormântarea va avea loc mâine, 1.09, la Cimitirul Straulești 2, de la ora 12. Dumnezeu să-l odihnească! Condoleanțe familiei indoliate!”, a fost mesajul care a șocat mass-media, postat de Cristina Vladu.

Marele jurnalist a fost celebru pentru activitatea sa în domeniul sportiv. Marea sa pasiune pentru scris a rezistat până în ultima clipă. Lucian Oprea a scris până în ultimele sale zile de viaţă, ultima postare de pe blogul său personal datând din data de 28 august. Postarea era legată de una dintre marile sale pasiuni, ciclismul. El fost prezent la 20 de ediţii ale Turului ciclist al României, de unde a transmis reportaje şi analize.

Lucian Oprea a făcut parte și din lumea bloggerilor, cu site-ul oprealuciansport.com cu care în anul 2017 a fost premiat de Asociația Presei Sportive Române. Acesta s-a bucurat de mare succes și în ultimii săi ani de activitate. A publicat și mai multe cărți de-a lungul anilor.

Lucian Oprea s-a născut la Craiova, pe 15 august 1950. A absolvit Facultatea de Drept din Bucureşti (1979). În perioada 1972-2003 a lucrat ca publicist-comentator la Agerpres. Pe parcursul activităţii sale profesionale a semnat rubricile permanente la revistele Viaţa Studenţească şi Flacăra (până în 1990). A lucrat în presa audio-vizuală, la televiziunile Amerom şi Soti, la Radio România şi Total. A fost publicist-comentator la ziarul Tineretul Liber, 1991, 1992-1995, responsabil al paginilor de sport la Expres Magazin, şef de departament la revista Privirea. A colaborat la numeroase publicaţii din provincie, iar din 1997 a fost reporter special la Gazeta sporturilor.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top