Connect with us
Anunț important despre pelerinajul de Sfântul Dumitru. Când se desfășoară și cine poate participa

Spiritualitate

Anunț important despre pelerinajul de Sfântul Dumitru. Când se desfășoară și cine poate participa

Situația din România este din ce în ce mai dificilă. Numărul de infectări cu noul virus a crescut considerabil în ultima perioadă, ceea ce a pus în dificultate autoritățile și a determinat adoptarea mai multor măsuri de prevenire a infectării cu noul virus. Pe lângă faptul că evenimentele numeroase au fost din nou interzise, nici pelerinajele nu mai sunt permise pentru toată lumea. Având în vedere că urmează pelerinajul de Sfântul Dumitru, autoritățile au anunțat cine poate participa.

Doar bucureștenii pot merge la pelerinajul de Sfântul Dumitru

Lucrurile par să o ia razna în România. Situația provocată de criza sanitară este din ce în ce mai gravă, iar cazurile zilnice de infectare se apropie de 5000. În București sunt identificate cele mai multe cazuri, iar Capitalaa intrat în scenariul roșu, motiv pentru care au fost adoptate măsuri speciale pentru prevenirea unei tragedii. Aufost închise școlile, teatrele, cinematografele și sălile de concerte, însă pelerinajul de Sfântul Dumitru va avea loc.

Pelerinajul de Sfântul Dumitru va avea loc între 25 și 27 octombrie, iar accesul va fi permis doar pentru persoanele care au reședința în București. La fel s-a procedat și la pelerinajul de Sfânta Parascheva, unde au partiicipat doar persoanele din Iași. Totul se va desfășura cu respectarea măsurilor de prevenire a infectării cu noul virus nemilos. Astfel, oamenii vor sta la un singur rând și se va respecta distanțarea socială și vor fi purtate în mod obligatoriu măștile de protecție.

În plus, vor fi amplasate 200 de scaune în aer liber, cu distanța necesară între ele. Probabil că, la fel ca la Iași, jandarmii vor fi prezenți pentru a aplana eventualele conflicte și pentru a cere credincioșilor prezenți documentele care să ateste faptul că locuiesc în București. Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a asigurat că numărul participanților va fi de cel mult 500.

„Evenimentul are loc în condiţii excepţionale de protecţie, între 25 – 27 octombrie, cu acces doar pentru cei din municipiul Bucureşti. Este un pelerinaj gândit și adecvat la condițiile actuale. La activitate vor participa numai persoane din municipiul București. Pentru aceasta, organizatorul va institui puncte de filtrare a participanților în zonele de acces/ieșire a publicului. În zona acestor filtre va fi realizat triajul observațional al participanților. Numărul participanților: circa 500 de persoane la un moment dat. Pelerinajul acesta din București are niște particularități care îl diferențiază de pelerinajul de la Iași.”, a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Spiritualitate

To Top