Connect with us
Calendar ortodox 11 septembrie 2020. Ce sfânt important sărbătorim

Spiritualitate

Calendar ortodox 11 septembrie 2020. Ce sfânt important sărbătorim

Data de 11 septembrie este importantă pentru credincioși, fiind sărbătorită o sfântă cu o poveste de viață interesantă, care a marcat religia. Aceasta a făcut o greșeală gravă, care i-a marcat existența, dar apoi a decis să ducă o viață lipsită de pâcat, departe de orice ispită, schimbându-și chiar și identitatea și dedicându-și viața doar lui Dumnezeu, spre iertarea nelegilor sale.

Calendar ortodox 11 septembrie 2020. Ce sfânt important sărbătorim

Sfânta Cuvioasă Teodora a trăit în Alexandria, Egipt, în timpul împăratului Zenon din Constantinopol (474-491). Părinții ei, bogați, au căsătorit-o de tânără, soțul său fiind un om bun și iubitor. Cu toate acestea, tinerețea și mintea ei necoaptă au împins-o să cadă în păcat cu un tinerel.

Vezi și: Mesaje de Sfânta Teodora, pentru prieteni, colegi, iubit, iubită, părinți, frați

Astfel, căzând în adulter, a decis să se retragă în pustiu, pentru a-și dedica tot timpul rugăciunii. Ea și-a schimbat identitatea pentru a nu fi recunoscută, și-a tuns părul, a început să poarte haine bărbătești și s-a retras în mănăstirea Octodecatos, luându-şi numele de Teodor.

A uimit obştea de monahi cu nevoinţele, cu postul şi lacrimile de pocăinţă, a încercat să-și spele păcatele prin orice cale. O tânără de o moralitate îndoielnică a acuzat, pe nedrept, pe „Teodor” că a lăsat-o însărcinată. Atunci, Teodora nu a încercat să se dezvinovăţească și a fost obligată să plece din mănăstire. Sfânta a petrecut şapte ani într-o pădure pustie, unde și-a dedicat timpul rugăciunii și creșterii copilului acelei femei.

În tot acest timp, a biruit prin rugăciune toate ispitele venite din partea diavolului și nu a încălcat voia și cuvântului lui Dumnezeu. După şapte ani, stareţul mănăstirii l-a primit înapoi în mănăstire pe monahul „Teodor”. După doi ani, el a decedat şi abia atunci, toţi fraţii au văzut că el era de fapt femeie.

Troparul Sfintei Cuvioase Teodora din Alexandria, glasul al 8-lea:

Întru tine, maică, cu osârdie s-a mântuit cel după chip; că, luând crucea, ai urmat lui Hristos; şi lucrând, ai învăţat să nu se uite la trup, căci este trecător; ci să poarte grijă de suflet, de lucrul cel nemuritor. Pentru aceasta şi cu îngerii împreună se bucură, Cuvioasă Maică Teodora, duhul tău.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Spiritualitate

To Top