Connect with us
Calendar ortodox 13 martie 2021. Ce poți păți într-o zi de 13

Spiritualitate

Calendar ortodox 13 martie 2021. Ce poți păți într-o zi de 13

Calendar ortodox 13 martie 2021. De obicei de ziua de 13 se leagă o serie de superstiții pe care unii oameni chiar le iau în considerare în viața de zi cu zi. Dacă 13 pică în zi de vineri este cu atât mai îngrijorător pentru cei care cred în ghinionul provocat de această dată. Totuși, ce facem dacă 13 pică în zi de sâmbătă, cum este acest caz. Ce superstiții se leagă de ziua de 13 martie 2021.

Superstiția zilei de sâmbătă, 13 martie 2021

În credința populară, ziua de 13 este una nefastă, cu ghinion, o zi în care se pot petrece nenorociri. În zi de 13 nu se încep afaceri, nu se semnează contracte, nu se începe construcția unei case și nu se pleacă în călătorii.

13 este un număr prim, care nu se împarte decât la el însuși și la nr. 1. Tocmai de aceea numărul 13 este considerat un număr al surprizelor și, mergând mai departe de atât, al superstițiilor.

De departe, cea mai îngrijorătoare dată pentru unii este vineri, 13. Un an calendaristic are cel puțin o zi de vineri care cade pe data de 13, dar poate să apară de trei ori în același an.

Citește și: Rugăciunea de sâmbătă care te păzește de rele

Superstiția zilei de vineri 13 își are originea în arestarea majorității cavalerilor templieri  la ordinul regelui Filip al IV-lea al Franței, pe data de vineri 13 octombrie 1307.

Conform unei statistici a accidentelor rutiere din anul 2000, în zilele de 13 au avut loc 894 de accidente, în timp ce media accidentelor rutiere din celelalte zile era de 975.

Sfântul zilei în Calendarul Ortodox din 13 martie 2021

Calendarul Ortodox marchează la data de 13 martie Aducerea moaștelor Sfântului Nichifor Patriarhul Constantinopolului.

La aducerea moaștelor Sfântului Nichifor au luat parte împăratul, senatori și mulți credincioși care îi așteptau venirea.

Toți aveau în mâini lumânări aprinse. Inițial, Moaștele Sfântului Nichifor au fost așezate în Biserica Sfintei Sofia, dar a doua zi, pe 13 martie au ajuns la Biserica Sfinților Apostoli.

Trebuie să știți că Sfântul Nichifor este prăznuit de către Biserica Ortodoxă și pe 2 iunie.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Spiritualitate

To Top