Connect with us

Spiritualitate

Calendar ortodox 14 februarie. Ce sfânt sărbătorim, de fapt, de Valentine’s Day. Rugăciunea tuturor îndrăgostiților

Calendar ortodox 14 februarie. Deși mulți cred că pe 14 februarie îl sărbătorim pe Sfântul Valentin, în calendarul ortodox este, de fapt, cu totul și cu totul altă sărbătoare. În această zi importantă îl rememorăm pe Cuviosul Auxențiu, care a vindecat o mulțime de bolnavi și a avut o viață lipsită de păcat.

Sărbătoare mare pe 14 februarie

Ziua de 14 februarie este destinată atât iubirii, cât și Sfântului Auxențiu. Cuviosul Auxenţiu a trăit pe vremea împărăţiei lui Teodosie cel Mic și a fost un învățat al vremurilor acelea. Acesta îmbracă haina monahală de la o vârstă fragedă și părăsește Constantinopolul stabilindu-se pe un munte, lângă Calcedon, pe un munte. Muntele respectiv va purta numele lui.

Sfântul a vindecat o mulțime de persoane bolnave, însă niciodată nu le-a spus acestora că vindecarea vine de la el. El voia să stea ferit de ochii lumii, pentru a se putea ruga în liniște, fără să fie deranjat.

Totuși, niște păstori l-au descoperit, mărturisind și locuitorilor din satele învecinate, despre viață sfântă a cuviosului. Astfel, oamenii au început să-l caute, aducând bolnavi cuviosului pentru a-i vindeca. El a fost iubit de toată lumea și toți i-au fost recunoscători pentru ce a făcut pentru ei.

Sărbătoarea tuturor îndrăgostiților de pe 14 februarie

Toți îndrăgostiții trebuie să rostească această rugăciune pe data de 14 februarie, pentru a-i mulțumit lui Dumnezeu că i-a adus împreună și a lucrat pentru ca ei să se iubească în acest moment. Puteți citi împreună aceste cuvinte prin care să-i demonstrați Celui de Sus cât de recunoscător îi sunteți pentru iubirea pe care v-a dăruit-o.

Dumnezeule bun şi mare, tu eşti iubire şi te-ai făcut om, născându-te dintr-o Fecioară; tu ai trăit între noi, oamenii, pentru a ne învăţa să ne iubim unii pe alţii; te-ai unit cu firea noastră omenească pentru a o sfinţi cu dumnezeirea ta. Fii preamărit pentru nemărginita ta înţelepciune cu care rânduieşti toate în armonie şi pace! Mi-ai călăuzit paşii vieţii la întâlnirea cu N(numele persoanei iubite).; ne-ai deschis apoi calea cunoaşterii şi iubirii reciproce.

Îţi mulţumesc cu acea bucurie cu care florile şi păsările salută răsăritul soarelui! Înalţă gândurile şi simţurile noastre, ca să preţuim dăruirea totală reciprocă până într-atât, încât s-o trăim numai în cadrul ordinii voite de tine, în sacramentul căsătoriei, ca pe un sacrificiu de sine suprem, sfinţitor şi răscumpărător. Fereşte-ne de primejdiile din noi şi din afara noastră care ar putea pricinui scăderea afecţiunii ce ne leagă, ori înstrăinarea unuia de celălalt. Dă sentimentelor noastre seriozitate şi trăinicie! Binecuvântează relaţia noastră! Fă-o să crească şi să se împlinească în tine, unicul şi adevăratul Dumnezeu! Amin!

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Spiritualitate

To Top