Connect with us
Calendar Ortodox 14 iunie 2020- Sfântul Elisei. Se răzbună dacă nu este respectat cum se cuvine

Spiritualitate

Calendar Ortodox 14 iunie 2020- Sfântul Elisei. Se răzbună dacă nu este respectat cum se cuvine

Calendar ortodox 14 iunie 2020. În această zi, Biserica îl cinstește pe Sfântul Proroc Elisei. El a devenit proroc după voia Lui Dumnezeu, care l-a ales să-L slujească. El de la naştere s-a arătat mare făcător de minuni. Exista atunci o junincă de aur din Silom, căreia israelitenii care se întorseseră spre închinarea de idoli îi aduceau jertfele lor şi i se închinau ca unui dumnezeu; acea junincă fiind fără de suflet, în ceasul naşterii lui Elisei a mugit aşa de tare, încât s-a auzit până la Ierusalim glasul ei. Acest mare Sfânt trebuie sărbătorit așa cum se cuvine. În caz contrar, se răzbună celor care nu-i fac voia.

Calendar Ortodox 14 iunie 2020- Sfântul Elisei. Se răzbună dacă nu este respectat cum se cuvine

Ziua de 14 iunie îi este dedicată Sfântului Proroc Elisei. El este considerat protectorul recoltelor și al agricultorilor, pentru că, la rândul lui, ar fi fost ucenicul Sfântului Ilie, de meserie agricultor. Acesta a fost un mare făcător de minuni, iar poporul a înțeles că trebuie să-l sărbătorească în această zi și să respecte tradițiile, pentru ca el să nu se întoarcă împotriva lor. Oamenii mai numesc această sărbătoare și Aliseul sau Aliseiul grâului.

În această zi, se spune că Sfântul Elisei se ocupă de îngrijirea lanurilor de grâu și de protejarea lor. Astfel, oamenii au voie să lucreze doar până la amiază și să dea de pomană celor trecuți în neființă, iar dacă nu respectă aceste condiții, prorocul se va răzbuna. Drept urmare, grindina va distruge recoltele, ielele își vor face mendrele, bobul de grâu va fi sec, va face tăciune, se vor măna viile și se vor îmbolnăvi vitele.

În plus, nu ai voie să muncești și pentru a nu avea parte de furtuni, de grindină și de trăsnete, dar și pentru a te putea bucura de recolte bogate de grâu. În plus, cei care respectă voia lui Elisei vor fi feriți de boli, pagube și toate relele din lume. Se spune că cei credincioși în această zi nu vor fi mușcați de șarpe, nu vor orbi și vor avea copii sănătoși.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Spiritualitate

To Top