Calendarul ortodox arată că la data de 14 mai este rememorat un sfânt important. Este vorba despre Sfântul Isidor, care niciodată nu a renunțat la iubirea lui pentru Dumnezeu și a luptat pentru a-i duce numele mai departe, chiar cu riscul vieții sale.
Sfântul Isidor s-a născut în Alexandria şi a fost conducător în armata împăratului Deciu (249-251). La un moment dat, ostaşul Iuliu a vestit comandantului armatei că Isidor este creştin. Imediat, lui Isidor i s-a cerut să renunţe la credinţa creştină şi să jertfească idolilor, pentru a nu-i fi pusă în pericol viața.
Isidor nici măcar nu a vrut să audă de acest lucru, motiv pentru care i se taie limba. Cu toate acestea, a continuat să ducă mai departe cuvântul lui Hristos și nu a renunțat la el. Isidor a fost condamnat la moarte în anul 251. A primit cununa muceniciei prin tăierea capului. A preferat să moară și să-și demonstreze iubirea lui fațăde Domnul, ceea ce l-a ridicat la rangul de sfânt.
Rugăciunea de mai jos este una dintre cele mai puternice. Poate fi rostită oricând simți nevoia să comunici cu Dumnezeu și oricând vrei să ceri ajutor de la el, pentru că te poate ajuta în cele mai grele momente. Este considerată vindecătoare de boli grele, motiv pentru care credincioșii o rostesc în fiecare seară.
Preasfântă, Preacurată şi Preaminunată Fecioară şi Maică a Domnului nostru Iisus Hristos, Te rugăm ascultă rugăciunea nevrednicilor robi (numele) şi vindecă-ne pe noi, pe cei din familiile noastre şi pe toţi suferinzii din lumea asta bolnavă, de bolile grele, de bolile ştiute şi neştiute de noi. Fie ca toţi creştinii să Te preamărească şi să Te preacinstească pe Tine, iar noi să avem tot ajutorul cel bun, sfânt şi ceresc. Îţi mulţumim Maică Sfântă pentru vindecare, pentru tot ajutorul Tău, pentru mijlocirea Ta la Preabunul Dumnezeu, că Tu eşti scară la Cerul Sfânt, pentru rugăciunile noastre şi ajutor nemijlocit în cererile noastre cele îndreptăţite. Amin!
Vineri este zi de post. Nu se consumă alimente din carne, brânză și ouă și este un prilej bun pentru a rosti această rugăciune în liniște, în prezența unor lumânări aprinse.
Acest site foloseste cookies.
Read More