Connect with us
Calendar ortodox 18 martie. Sfântul Ierarh Chiril și tradițiile lunii martieCalendar ortodox 18 martie. Sfântul Ierarh Chiril și tradițiile lunii martie

Spiritualitate

Calendar ortodox 18 martie. Sfântul Ierarh Chiril și tradițiile lunii martie

Calendarul ortodox al anului 2021 anunță că la data de 18 martie este sărbătorit un sfânt important. Astfel, joi, toți credincioșii îl rememorează cum se cuvine pe Sfântul Chiril, arhiepiscopul Ierusalimului, care de tânăr l-a iubit pe Dumnezeu și a făcut voia lui.

Luna martie este una dintre cele mai puternice, în care trebuie respectate mai multe tradiții și obiceiuri, pentru a-ți merge bine tot restul anului.

Sfântul Chiril, 18 martie

Sfântul Chiril este pomenit în calendarul creştin ortodox la 18 martie. El s-a născut la Ierusalim, din părinţi creştini. Încă de mic, l-a iubit pe Dumnezeu și a urmat Cuvântul Lui. După ce a fost episcopul Ierusalimului  Ierusalimului timp e 17 ani, a urmat în scaunul episcopal Sfântul Chiril.

În această calitate, Sfântul Chiril s-a dovedit a fi un mare apărător al dreptei credinţe în faţa tulburărilor provocate de ereziile preotului Arie, a lui Macedonie şi a lui Manent. Din acest motiv, el era urât de către toți arhiereii eretici, printre care și Acachie, arhiepiscopul Cezareei Palestinei.

Sfântul Chiril a fost exilat de către Acachie, care a mințit despre el că ar fi vândut bunurile Bisericii pe care o păstorea, pentru a-i ajuta pe săraci într-o perioadă de foamete. Nu a fosty singura dată când a fost exilat, pentru că cei răi l-au izgonit de mai multe ori din cauza credinței sale. În vremea împăratului Teodosie cel Mare (379-395), s-a întors însă la Ierusalim unde a rămas până la sfârşitul vieţii, unde a urmat voia Lui Dumnezeu.

Tradiții puternice în luna martie

Prima lună de primăvară aduce o serie de sărbători, tradiții și obiceiuri de care țin cont oamenii de toate vârstele. În această lună începe aratul, semănatul, se curăță livezile și grădinile, iar de pe la jumătatea lunii, deja reînvie toată natura.

Se spune că vremea de Paște va fi precum cea din luna martie. Mai mult, dacă în luna martie nu va ploua, va fi o recoltă bogată de grâu.

Luna Martie este cunoscută în credinţa populară și ca o perioadă în care ritualurile de magie au o putere mai mare decât niciodată. Se spune că cei care văd un șarpe în această lună au dușamni care plănuiesc ceva rău pentru ei.

În luna martie, ograda trebuie curăţată cu ceapă şi usturoi, pentru a fi ferită de rele. Cei care cred în vrăji, pot purta pe dos lenjeria și pot bea agheasmă zilnic, așa cum spune tradiția.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Spiritualitate

To Top