Connect with us
Calendar ortodox 19 august 2020. Ce sfânt mare sărbătorim

Spiritualitate

Calendar ortodox 20 august 2020. Ce sfânt mare sărbătorim

După ce pe 15 august au sărbătorit marea sărbătoare Adormirea Maicii Domnului, românii au parte de o altă sărbătoare importantă. Data de 20 august reprezintă o zi de sărbătoare pentru credincioși. Această zi este marcată în calendar, fiind rememorat un sfânt important. În fiecare an, credincioșii de pretutindeni îl sărbătoresc cu rugăciune pe Sfântul Proroc Samuel, care are un rol important în religia noastră.

Calendar ortodox 20 august 2020. Ce sfânt mare sărbătorim

Vreme de 20 de ani, poporul lui Israel a rămas rob la filisteni. După această perioadă, Dumnezeu l-a trimis pe Samuel înaintea poporului ca să îi predice pocăința. Poporul s-a pocăit, a lepădat idolii filistenilor și a început să creadă în Dumnezeu, recunoscând în Samuel pe prorocul, preotul și judecătorul lui Dumnezeu. Filistenii au mai pornit război, dar  sub conducerea lui Samuel a biruit Israel.

Când Samuel a ajuns la bătrânețe, poporul i-a cerut să le pună un rege care să rămână în urma lui. În zadar a încercat Samuel să le arate că Dumnezeu este regele lor. Deși refuză o vreme să facă acest lucru, îl va unge rege pe Saul după o descoperire dumnezeiască. Din cauza unor fapte păcătoase, Samuel, povățuit de Dumnezeu, îl va unge rege pe David.

Sfântul Proroc Samuel a trăit cu 1000 de ani înainte de Întruparea Domnului, scrie crestinortodox.ro. Fiu al lui Elcana și al prorocitei Ana, a fost ultimul judecător al evreilor. Acesta a trăit în perioada când poporul evreu era condus de judecători. A fost rod al rugăciunii părinților săi. Acesta este motivul pentru care Ana l-a dus pe Samuel la templul Domnului, când acesta a împlinit vârstă de trei ani.

Locuind lângă Chivotul Legii, Samuel a avut la vârstă de 12 ani o descoperire de la Dumnezeu despre pedepsele ce aveau să cadă asupra casei marelui preot Eli din pricina depravării și desfrâului fiilor acestuia. Descoperirea s-a împlinit în curând, căci filistinii i-au robit pe israeliți și i-au ucis pe fiii lui Eli și au luat cu ei Chivotul Legii. Eli, marele preot, a murit în momentul în care a auzit de pierderea Chivotului Legii și a celor doi fii ai săi.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Spiritualitate

To Top