Connect with us
Calendar ortodox 22 iunie. Ce sfinți importanți sunt sărbătoriți luni

Spiritualitate

Calendar ortodox 22 iunie. Ce sfinți importanți sunt sărbătoriți luni

Data de 22 iunie reprezintă o zi de sărbătoare pentru credincioși. Această zi este marcată cu cruce neagră în calendar, fiind rememorați mai mulți sfinți importanți. În fiecare an, credincioșii de pretitudeni îi sărbătoresc cu rugăciune pe Sfinții Zinon şi Zinas, pe Sfântul Mucenic Eusebie, Sfântul Mucenic Pombian, Sfântul Mucenic Galation, Sfânta Mucenică Iuliana și Sfântul Paulin.

Calendar ortodox 22 iunie. Ce sfinți importanți sunt sărbătoriți luni

Zinon și Zinas veneau din Filadelfia Arabiei, care în vechimea era denumită Eman. Zinon se afla acolo cu rânduială, iar Zinas îi era slugă. Când au aflat că Maxim guvernatorul jertfea idolilor, au decis să-și dezvăluie identitatea și credința în Dumnezeu. Pentru aceasta, Zinon a fost supus chinurilor, bătut cu vine de bou, apoi băgat în temniță, cu picioarele în butuc. Sfântul Zinas a venit în ajutorul lui și i-a sărutat legăturile, faptă pentru care a fost și el închis.

După mult timp, au fost aduși în fața guvernatorului,dar nici atunci nu s-au lepădat de credință. Au suferit din nou multe chinuri și, în final, au fost decapitați și au trecut la cele sfinte.

Sfântul Paulin a avut o viață plină de credință. El a devenit preot fără voia lui, datorită valorilor sale creștinești apreciate de ceilalți. Pierderea fiului său nou-născut l-a adus și mai mult spre credință, începând să-și vândă avere pentru a dobândi bunurile cerești. De-a lungul timpului a făcut fapte bune, i-a eliberat pe prizonieri. Când zilele îi erau numărate, Sfinții Ianuarie si Martin i se arătară pentru a-i anunța apropiata sa izbăvire. Și-a dat sufletul în mâinile Domnului.

Rugăciune Sfânta Iuliana

Sfântă Iuliana din Lazarevo, chivot al milosteniei şi reazem al familiilor credincioase, plecând genunchii la rugăciune cădem către tine şi te rugăm: vezi necazurile care ne apasă, vezi furtuna care s-a ridicat asupra noastră. Nu ne lăsa, sfântă a lui Dumnezeu. Vino în ajutorul nostru degrabă, aşa cum şi Sfântul Nicolae a venit în ajutorul tău când erai înconjurată de diavoli. Nu pregeta, sfântă, să arăţi puterea pe care ţi-a dat-o Dumnezeu pentru mângâierea celor neputincioşi.

Vino, Sfântă Iuliana, vino şi stai lângă inimile noastre apăsate de durere şi de tulburare. Roagă-te să ne întărim credinţa, să părăsim păcatele şi să punem început bun mântuirii. Arată-te păzitoare a curăţiei şi iubirii celor căsătoriţi, îndrumătoare a copiilor şi a tinerilor. Fii mângâietoare a orfanilor şi a celor întristaţi şi grabnică tămăduitoare a celor bolnavi, aşa cum ai fost şi celor care au primit de la tine ajutor minunat în rugăciunile lor.

Ai grijă de toţi creştinii, de copii, de părinţii lor, de toţi monahii şi monahiile, de toţi preoţii şi ierarhii. Roagă-te pentru noi, să nu fim înghiţiţi de duhul lumii acesteia şi să nu lepădăm credinţa cea dreaptă. Ci să mergem pe calea sfinţeniei, pe calea rugăciunii şi a virtuţilor, ca, acoperiţi de rugăciunile tale, să Îl slăvim pe Dumnezeu Tatăl, Fiul şi Sfântul Duh, Treimea cea de o fiinţă şi nedespărţită, în vecii vecilor. Amin.

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Spiritualitate

To Top