Connect with us
Calendar Ortodox 22 martie 2020, sărbătoare mare Duminică

Spiritualitate

Calendar Ortodox 22 martie 2020, mare sărbătoare duminică. Interdicții drastice

În Calendarul Ortodox din 22 martie 2020 este mare sărbătoare cu cruce roșie. Sunt pomniți sfinții Sfantul Vasile de Ancira, Sfanta Drosida – Ap. Evrei IV, 14-16V, 1-6Ev. Marcu VIII, 34-38IX, 1glas 7, voscr. 7. Astăzi este Duminica Sfintei Cruci – Ap. Evrei IV, 14-16V, 1-6Ev. Marcu VIII, 34-38IX, 1glas 7, voscr. 7. Vezi mai jos toate sărbătorile și inclusiv cele din calendarul romano-catolic, greco- catolic și alte evenimente importante.

Calendar Ortodox 22 martie sărbătoare mare interdicții drastice

Pe 22 martie este Duminica Sfintei cruci și pomeniți Sfinții Vasile de la Ancira și Sfânta Drosia. Este complet interzis să speli și să faci treburi casnice.

Viața Sfantul Vasile de Ancira, Sfanta Drosida

In ziua de 22 martie, Biserica Ortodoxa praznuieste moartea muceniceasca a Sfintei Drosida. Cu aceasta ocazie ni se infatiseaza si o enigma, mai bine zis o existenta enigmatica, chiar aceea a sfintei. Aceasta pentru ca sinaxarul Bisericii noastre afirma nici mai mult nici mai putin decat aceea ca Sfanta Drosida a fost fiica imparatului Traian.

Primele mentiuni despre Sfanta Drosida le gasim in vremea Sfantului Ioan Gura de Aur, atunci cand acesta era preot in Antiohia.

Sfantul Vasile de Ancira a mucenicit sub arieni, in vremea domniei imparatului Constantiu. El era cunoscut tuturor din vremea lui, mai ales pentru ravna sa de a apara dreapta credinta ortodoxa, impotriva chiar si a imparatului celui pagan.

Urmand la tronul imparatesc imparatul Iulian Apostatul, acesta a inceput a prigoni puternic pe crestini. Sfantul Vasile cel din Ancira a mustrat public necredinta imparatului si relele lui fapte impotriva crestinilor, motiv pentru care sfantul a si fost aruncat in inchisoare.

Calendar Romano- Catolic 22 martie 2020

Calendar Romano-Catolic 22 martie

† DUMINICA a 4-a din Post
Sf. Lia, văduvă
1Sam 16,1b.6-7.10-13a; Ps 22; Ef 5,8-14; In 9,1-41

Sărbătoare mare în duminica a patra din Postul Paștelui în calendarul catolic pe  22 martie.

Calendar Greco-Catolic 22 martie

Pe 22 martie în calendarul Greco Catolic sunt pomeniți DUMINICA 3 DIN POST (a Sfintei Cruci). Sf. pr. m. Vasile. G 7; EvÎ 7; Ap Evr 4,14-5,6; Ev Mc 8,34-9,1.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Spiritualitate

To Top