Connect with us
Calendar ortodox 24 februarie 2020. Cruce Neagră – Întâia şi a doua aflare a capului Sfântului Proroc Ioan Botezătorul

Spiritualitate

Calendar ortodox 24 februarie 2020. Cruce Neagră – Întâia şi a doua aflare a capului Sfântului Proroc Ioan Botezătorul

Calendar ortodox 24 februarie 2020. Crucea Neagră – Întâia şi a doua aflare a capului Sfântului Proroc Ioan Botezătorul. Creștinii sărbătoresc pe 24 februarie Întâia și a doua aflare a capului Sfântului proroc Ioan Botezătorul.

Calendar ortodox 24 februarie 2020. Crucea Neagră – Întâia şi a doua aflare a capului Sfântului Proroc Ioan Botezătorul
Conform Creștin Ortodox, Întâia și a doua aflare a capului Sfântului Proroc Ioan Botezatorul este sărbătorită pe 24 februarie. Din Sfânta Evanghelie cunoaștem ca Irod, la un ospăț prilejuit de sărbătorirea zilei sale de naștere, a poruncit tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul, la cererea Irodiadei.

În acea vreme, Sfântul Ioan era întemnițat în castelulul lui Irod de la Maherus. Ioan îl mustrase pe Irod pentru traiul lui nelegiuit cu Irodiada, care era soția fratelui sau. În ura ei de moarte, Irodiada a sfătuit-o pe Salomeea, fiica ei, care dansase și plăcuse oaspeților și îndeosebi lui Irod, să ceară de la acesta capul Botezatorului ca răsplată.

Întâia şi a doua aflare a capului Sfântului Proroc Ioan Botezătorul
După un timp, un proprietar bogat s-a făcut monah luându-şi numele de Inochentie. El s-a sălăşluit chiar la locul unde se afla îngropat capul Botezătorului Ioan. Dorind să-şi zidească o chilie, el a săpat adânc şi a descoperit vasul de pământ în care se afla capul. A cinstit moaştele, apoi le-a îngropat la loc. Prin doi monahi, capul sfântului a ajuns la Emesa, în Siria, la un olar. În anul 453, episcopul Uranie al Emesei, l-a aşezat în biserica din această cetate. Aceasta este socotită a doua aflare a cinstitului cap al Botezătorului.

În timpul cruciadelor, latinii au luat o parte din capul Sfântului Ioan Boteazatorul şi l-au dus în Franţa, aşezându-l într-o biserică din Amiens, unde se afla şi astăzi.

Emanuel Laurențiu - redactor. Colegul nostru redactează știri în domeniile știri interne, știri externe.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Spiritualitate

To Top