Connect with us
Calendar ortodox 6 mai 2020. Sfântul și Dreptul Iov

Spiritualitate

Calendar ortodox 6 mai 2020. Sfântul și Dreptul Iov

Calendar ortodox 6 mai 2020. Astăzi creștinii ortodocși prăznuiesc pe Sfântul și Dreptul Iov, unul dintre semințiile lui Avraam. Află mai multe despre sărbătoarea cu dezlegare la pește din rândurile de mai jos!

Calendar ortodox 6 mai 2020. Sfântul și Dreptul Iov

Sfântul și dreptul Iov se trage din semințiile lui Avraa, un fiu al fiii lui Isav, al cincilean bărbat de la Avraam. El trăia în laturile Arabiei și era cel mai bogat om de la Răsărit. Era și foarte credincios. Avea 7.000 oi, 3.000 cămile, 500 perechi de boi și foarte multe slugi pe lânga bunuri materiale.

El avea 7 băieți și 3 fete. Feciorii săi i-au luat exemplul și au început să facă pomană cu oameni mai săraci. Iov făcea multe jertfe pentru Dumnezeu și mereu se întreba să nu îi fi greșit cu ceva lui Dumnezeu.

În fața lui Dumnezeu a apărut Satana care i-a zis să îi ia bogățiile lui Iov pentru a vedea dacă rămâne credincios sau nu. În curând toate animalele și slugile lui Iov au murit omorâte de slujitorii lui Satana. Fiii lui au murit după ce casa s-a dărâmat pe ei, iar Iov a simțit că înnebunește.

El a zis închinându-se lui Dumnezeu:

Gol am ieşit din pântecele maicii mele, gol mă voi duce în groapă; Domnul a dat, Domnul a luat! Precum a voit Domnul, aşa a făcut. Fie numele Domnului binecuvântat de acum şi până-n veac!

Satana s-a dus la Dumnezeu pentru a-i cere să se atinga de trupul lui Iov pentru a-l ispiti. Dumnezeu i-a dat voie, dar să nu îi atingă sufletul. Lepra l-a lovit pe Iov care a suferit astfel 7 ani. Doar soția lui îi aducea de mâncare și îl vizita în afara cetății.

Satana i-a ispitit femeia care i-a lui lui Iov să îl hulească pe Dumnezeu și să moară în pace. 3 prieteni l-au vizitat și 7 zile nu i-au vorbit. În ultima zi unul dintre ei l-a acuzat de păcate. Iov a spus că nu îl pedepsește Dumnezeu pentru ce îl acuzau ei.

Dumnezeu S-a pogorât pe pământ și i-a oferit sănătatea înapoi, încă 140 ani de viață, i-a dublat averea pe care o avuse și i-a dat iarăși 7 băieți și 3 fete. Iov a trăit 248 ani până la a patra seminție.

Greco – catolic

Dreptul Iov mult-răbdătorul

Romano – catolic

Ss. Benedicta, fc.; Petru Nolasco, cãlug.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Spiritualitate

To Top