Connect with us
Calendar ortodox 6 septembrie 2020. Ce minune importantă este pomenită astăzi

Spiritualitate

Calendar ortodox 6 septembrie 2020. Ce minune importantă este pomenită astăzi

Calendar ortodox 6 septembrie 2020. În fiecare, la data de 6 septembrie, creștinii îl sărbătoresc pe Sfântul Arhanghel Mihail în Colose. În această zi se pomenește minunea săvârșită de acest sfânt.

Calendar ortodox 6 septembrie 2020. Ce minune importantă este pomenită astăzi

Conform calendar ortodox 6 septembrie, creștinii ortodocși pomenesc minunea săvârșită de Sfântul Arhanghel Mihail în Colose. Sărbătoarea este marcată în calendar cu cruce neagră. Anul acesta pică în zi de duminică, iar preoții citesc în biserică Pilda lucrătorilor viei.

Potrivit Doxologia.ro, când a trecut prin Frigia ca să propovăduiască Evenghelia, Sfântul Apostol Ioan a proorocit o apropiată vizită providenţială a prinţului arhanghelilor, Mihail, în locul numit Heretopa.

La scurt timp, în acel loc a izvorât un fir de apă care vindeca toate bolile lumești. Unul dintre cei care s-au bucurat de o vindecare minunată a fiicei sale la acest izvor, a construit, drept mulțumire, o biserică închinată Sfântului Arhanghel Mihail din Colose.

Nouăzeci de ani mai târziu, în locul acela a poposit un tânăr care urma să slujească în biserică. Se numea Arhip și venea din Hierapolis. Se spune că pentru dedicarea acestuia, Dumnezeu i-a dat harul de a face minuni și de a vindeca bolnavii.

Au existat și necredincioși care au încercat să schimbe cursul izvorului îndreptându-l spre biserică, pentru a o distruge și a scăpa de Arhip. Nu au reușit să-și ducă planul la sfârșit.

„Dar dumnezeiescul Arhistrateg, însuşi arătându-se şi poruncind lui Arhip să se îmbărbăteze, a lovit cu un toiag piatră şi, făcând cale apei, de atunci până în ziua de astăzi, se vede cum acolo este înghiţită apa şi se mistuieşte”

Biserica Sfântului Arhanghel Mihail din Colose era construită deasupra izvorului cu apă făcătoare de minuni, din care bolnavii primeau mai multe tămăduiri decât din scăldătoarea Siloamului. Se spune că, acolo, o dată pe an se pogora Îngerul Domnului și tulbura apa.

 

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Spiritualitate

To Top