Connect with us
Calendar ortodox 9 decembrie. Ce să nu faci sub nicio formă se Zămislirea Sfintei Fecioare Maria

Spiritualitate

Calendar ortodox 9 decembrie. Ce să nu faci sub nicio formă se Zămislirea Sfintei Fecioare Maria

Ziua de 9 decembrie este una extrem de importantă pentru credincioșii de pretutindeni, deși nu este sărbătoare marcată în calendar cu cruce roșie. Miercuri se sărbătorește Zămislirea Fecioarei Maria, un eveniment important pentru părinții ei care au încercat ani la rând să aibă un copil. Află ce nu ai voie să faci pe 9 decembrie pentru a te asigura că ai noroc tot anul.

Tradiții de respectat pe 9 decembrie

Ziua de 9 decembrie are o însemnătate aparte. La această dată, se face face pomenirea veştii date de Arhanghelul Gavriil Sfintei Ana, mama Maicii Domnului. Acesta a înştiinţat-o despre sfânta zămislire a Preacuratei Maicii lui Hristos.

Ioachim și Ana au ajuns la o vârstă înaintată și nu reușeau să devină părinți. Ei se rugau neîncetat și minunea parcă nu se mai producea, însă nu și-au pierdut încrederea. După o perioadă de rugăciuni neîncetate, Arhanghelul Gavriil s-a pogorât din Ceruri și i-a dat marea veste Sfintei Ana. Acesta i-a spus că va naște o fată, pe Fecioara Maria.

Tot în această zi importantă sunt prăznuiţi mai mulţi sfinţi importanţi. Aceştia sunt: Sfânta Ana, mama Proorocului Samuel, Sfântul Ştefan cel strălucit şi Sfinţii mucenici Sositeu, Narsu şi Isaac.

Pe data de 7 decembrie nu este bine să lucrezi, deoarece te vei îmbolnăvi atât tu, cât și cei din familia ta.

Mai mult, este bine să dai de poamnă celor săraci, mai ales dacă ești mamă, deoarece copiii tăi riscă să se îmbolnăvească.

Află ce rugăciune este bine să citești în această zi, pentru a fi ferit de orice rele și pentru ca familia ta să fie bine.

„Astăzi legăturile nerodirii de fii se dezleagă; că Dumnezeu auzind pe Sfinţii şi Drepţii Ioachim şi Ana, mai presus de orice nădejde le-a făgăduit lămurit că vor naşte pe Fiica lui Dumnezeu, din care S-a născut Cel Necuprins, Om făcându-Se, poruncind Îngerului să-i strige: Bucură-te cea Plină de har, Domnul este cu tine!”

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Spiritualitate

To Top