Connect with us
Calendar ortodox 9 septembrie 2020. Ce sfinți importanți sărbătorim și ce nu e bine să faci în această zi

Spiritualitate

Calendar ortodox 9 septembrie 2020. Ce sfinți importanți sărbătorim și ce nu e bine să faci în această zi

După marea sărbătoare de la 8 septembrie, Nașterea Maicii Domnului, la data de 9 septembrie sărbătorim doi sfinți importanți, respectiv Drepții Părinți Ioachim și Ana. Tot astăzi sunt sărbătoriți și Sfântul Cuvios Dimitrie de la Vorona, Sfântul Mucanic Severian, Cuviosul Teofan Mărturisitorul și Sfântul Petru Claver.

Calendar ortodox 9 septembrie 2020. Ce sfinți importanți sărbătorim și ce nu e bine să faci în această zi

După Nașterea Maicii Domnului, Fecioara Maria, miercuri, 9 septembrie, se face praznicul sfinților săi părinți – Drepții Ioachim și Ana. Noi îi sărbătorim pe cei doi ca pe cei prin intermediul cărora am aflat Mântuirea, pentru naşterea Preasfintei Stăpânei Doamnei noastre de Dumnezeu Născătoarea.

Sfinţii şi Drepţii Părinţi Ioachim şi Ana ajunseseră deja la o vârstă înaintată și nu aveau niciun copil. Toți ajunseseră să vorbească despre ei ca despre niște oameni blestemați din cauza faptului că nu aveau un urmaș. Cei doi nu au renunțat la rugăciuni, au făcut urmat Cuvântul și au făcut Voia Domnului, trăind cu speranță și credință. În final, visul lor s-a îndeplinit.

Sfântul Ioachim a murit la vârsta de 80 de ani, după aducerea şi intrarea fiicei lui în Templul de la Ierusalim. Sfânta Ana a murit în vârstă de 70 de ani, la doi ani după sfântul Ioachim, ani pe care i-a petrecut în Templu cu fiica ei. Cei doi sunt invocați de cuplurile care nu pot avea copii.

În această zi, nu ai voie să speli haine pentru că se consideră lipsă de respect față de mama Sfintei Fecioare Maria. Se spune că femeile care spală astăzi sărăcesc.

Totodată, se mai spune că e bine să cumperi un cadou unui copilaș din familie pentru cinstirea Sfintei Ana, protectoarea celor mici și a femeilor însărcinate. Bătrânii spun că este bine ca femeile însărcinate să intre astăzi în biserică pentru a avea o sarcină ușoară.

De altfel, nu trebuie să existe supărări între părinți și copii astăzi, pentru că se spune că relația se va răci pentru tot restul vieții.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Spiritualitate

To Top