Connect with us
Ce să nu faci de Buna Vestire ca să fii ferit de rele tot anul

Spiritualitate

Ce să nu faci de Buna Vestire ca să fii ferit de rele tot anul

Buna Vestire se sarbatoreste an de an la data de 25 martie. Este o zi importanta pentru crestini. Buna Vestire cade in Postul Pastelui, iar in aceasta zi se da dezlegare la peste.

Ce sa nu faci de Buna Vestire

1. Daca te certi cu cineva din familie in aceasta zi sfanta, nu te vei intelege cu acea persoana tot anul.

2. Nu spala haine si nici vase in ziua Bunei Vestiri. Este o zi extrem de importanta in care oamenii merg la biserica si spun rugaciuni adresate Fecioarei Maria.

Citește și: Buna Vestire 2021 – sărbătoare mare pe 25 martie. Tradiții, obiceiuri, superstiții

3. Nu e bine ca in aceasta zi importanta pentru ortodocsi sa asculti cantatul cucului in aceleasi haine pe care le-ai purtat ieri. Ziua trebuie intampinata in spirit vesel si cu haine noi, de sarbatoare.

4. Conform traditiei crestine, nu e voie sa iesi din casa flamand in aceasta zi. Este bine sa imbuci ceva inainte de a ajunge la biserica. Se spune ca cel care iese flamand din casa va fi fara vlaga tot anul, iar bucuriile il vor ocoli.

5. Nu uita sa te rogi Fecioarei Maria. Batranii de la tara spun ca in aceasta zi rugaciunile adresate Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu fac minuni.

6. Nu uita sa te rogi pentru binele celor apropiati, dar si pentru binele dusmanilor. Este o zi a pacii si a bucuriei vestirii Nasterii Domnului, inainte de toate.

7. Nu ii neglija pe cei sarmani. Este o zi a impacarii si trebuie sa dovedim ca suntem buni crestini. In aceasta zi importanta e bine sa oferi merinde celor pricajiti, celor loviti de soarta. Tot astazi e bine sa fii aproape de cei varstnici din familie, fie ca e vorba de bunici, unchi, parinti sau matusi.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Spiritualitate

To Top