Connect with us
Ce să nu faci pe 26 decembrie, în a doua zi de Crăciun. Fii atent la tot în această zi

Spiritualitate

Ce să nu faci pe 26 decembrie, în a doua zi de Crăciun. Fii atent la tot în această zi

Crăciunul este una dintre cele mai frumoase sărbători, care ne umple sufletele de căldură și sentimente puternice, bucurie și iubire, marcată de timp petrecut alături de cei dragi și cadouri frumoase. Cea de-a doua zi de Crăciun, 26 decembrie, este la fel de importantă și marcată de tradiții și obiceiuri interesante, de care oamenii țin cont pentru a se asigura că le va merge bine în noul an.

Superstiții de respectat pe 26 decembrie

În cea dea doua zi de Crăciun, se zice că nașii trebuie să își viziteze finii. Cei care uită de finii lor, nu vor avea parte de tot ce își doresc. Ziua următoare, finii vor fi cei care merg în vizită cu cadouri, preparate gustoase, unde vor petrece până în zori.

De fapt, în această zi, se spune că se adună toate rudele de departe. Pe 26 decembrie, apropiații trebuie să fie laolaltă și să petreacă împreună.

În ceea ce privește superstițiile, se spune că în această zi nu e bine să speli haine, pentru că apa vărsată pe rufe va fi folosită pentru vindecarea rănilor. De asemenea, e o zi în care nu se muncește. Oamenii care muncesc în ziua când e cinstită Fecioara Maria nu vor mai avea nicio zi liberă tot anul și mereu vor avea câte o problemă de rezolvat.

Nu este bine să bârfești în cea de-a doua zi de Crăciun, să porți gând rău celorlalți sau să faci fapte rele. Cei care nu vor ține cont de aceste reguli vor fi urmăriți de ghinion și nu vor mai avea relații bune cu nimeni, nu vor mai încheia socotelile cu nimeni și vor avea pierderi mari.

Mai mult, în unele zone din țară, oamenii merg la preot acasă să îl colinde. Mai apoi, organizează în fața porții lui o horă și joacă alături de iubitele lor, pentru a arăta că se bucură de tinerețea lor. Se spune că persoanele care dansează cel mai mult și cel mai aprig vor fi sănătoase tot anul.

Pe 26 decembrie nu se face curățenie, nu se coase și nu se spală haine. Cei care nu țin cont de aceste reguli, vor fi urmăriți de ghinion și nu vor avea noroc anul care vine. Astăzi trebuie să petreci, să te relaxezi și să ai doar gânduri bune în minte, să nu te amăgești și să te superi cu nimic.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Spiritualitate

To Top