Connect with us
Ce trebuie să faci neapărat în zilele Paștelui! Ți se promite dragoste, spor și noroc

Spiritualitate

Ce trebuie să faci neapărat în zilele Paștelui! Ți se promite dragoste, spor și noroc

Tu te-ai gândit ce trebuie să faci neapărat în dimineața Paștelul? Citește materialul de mai jos pentru a afla cum poți avea parte de dragoste, spor și noroc.

Depinzând de zona de provieniență, există mai multe tradiții care trebuie respectate. De exemplu, în țara Moților, în noaptea de Paști, toaca de la biserică este dusă în cimitir pentru a fi păzită de feciori. Dacă e furată, feciorii trebuie să dea un mare ospăț. Dacă hoții nu reușesc să ia toaca, ei sunt cei care vor face ospățul.

În Transilvania, există o tradiție preluată de la maghiari. Se numește ”stropitul”. Băieții trebuie să stropească fetele cu parfum, pentru a nu fi vrăjite.

În Banat, de Paște, mancarea este binecuvântată. În Bucovina, fetele spală limba clopotului cu apă neîncepută. Cu aceeași apă se vor spăla pe față dimineața următoare.

De asemenea, în dimineața Paștelui e bine să privești prima dată într-o cofă cu apă neîncepută. La Învinere, e bine să iei cocoșul cu tine, pentru că acesta este o sursă de belșug, sănătate și dragoste, conform ziarulunirea.ro.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Spiritualitate

To Top