Cinci lucruri interzise de Sfinții Mihail și Gavriil. Nu trebuie să le faci niciodată în această zi

08.11.2020
Cinci lucruri interzise de Sfinții Mihail și Gavriil. Nu trebuie să le faci niciodată în această zi

Ziua de 8 noiembrie este foarte importantă pentru creștini, având în vedere că sunt sărbătoriți Sfinții Mihail și Gavriil. Aceștia sunt doi dintre cei mai importanți sfinți, cunoscuți drept conducătorii cetelor de îngeri, păzitorii oamenilor de la naştere şi până la moarte şi călăuze ale sufletelor în drumul acestora spre Rai. Cu ocazia acestei sărbători, credincioșii țin cont de mai multe tradiții și obiceiuri, pentru a se asigura că le va merge bine tot restul anului.

Ce nu ai voie să faci de Sfinții Mihail și Gavriil

Sfinții Mihail și Gavriil sunt unii dintre cei mai importanți sfinți. Arhanghelul Mihail a condus cetele îngerești, în timp ce Gavril a fost trimis la Fecioara Maria pentru a-i da de veste că îl va naşte pe Mântuitorul Iisus. Tot el a fost cel care a anunțat că Ana o va naște pe Fecioara Maria. Mihail este cel care transmite veștile bune, iar Gavriil este cel care duce către Dumnezeu rugăciunile oamenilor.

Având în vedere că data de 8 noiembrie este una importantă, trebuie să ținem cont de mai multe superstiții, pentru ca lucrurile să ne meargă bine până anul următor, liniște să fie mereu în familiile noastre, iar tot răul să stea departe de casa noastră. Astfel, nu este bine să bârfești azi, să porți dușmănie sau să te cerți cu cei din jurul tău  Cei care vor recurge la astfel de lucruri se vor alege cu cinci ani de ghinion, timp în care vor avea parte numai de probleme.

Mai mult, nu este bine să uiți de faptul că trebuie să aprinzi lumânări atât pentru oamenii în viaţă, cât şi pentru cei trecuţi la cele sfinte fără lumânare sau care au avut un sfârșit tragic. În caz contrar, se spune că cei din lumea de dincolo se vor răzbuna și nu îți vor da pace.

În plus, nu este bine să lucrezi azi sau să speli haine, să coși sau să faci curățenie. Cine nu respectă această regulă, va avea o moarte grea, dureroasă și vor fi foarte chinuiți la bătrânețe.

Tot de Sfinții Mihail și Gavriil, nu uita să mergi la biserică și să dai de pomană celor trecuți în neființă. Dă de pomană haine, bucate celor săraci și mergi la mormintele celor dragi, care au plecat din această lume, și pune-le flori și lumânări.

Mulțumește-le sfinților pentru momentele în care te-au vegheat în timp de boală, când au transmis rugăciunea ta la Domnul și au făcut tot ce au putut pentru a te proteja.