Connect with us
Cum se aleg, de fapt, „Babele din Martie”

Spiritualitate

Cum se aleg, de fapt, „Babele din Martie”

Se apropie luna martie așa că fiecare român trebuie să respecte tradiția și să își aleagă o babă. Iată ce spun bătrânii despre acest obicei străvechi și cum ar trebui, de fapt, să îți alegi baba potrivită.

Cum se aleg, de fapt, „Babele din Martie”

Ziua pe care o alegi drept babă îți va spune ce fel de an vei avea. Este o tradiție foarte veche care se mai respectă și în ziua de astăzi, atât în zonele rurale cât și în cele urbane. Acest obicei datează de pe vremea romanilor și a fost păstrat de secole cu sfințenie. Mulți oameni sunt de părere că li se potrivește perfect, în fiecare an.

Spre exemplu, dacă va fi o zi frumoasă, cu soare, atunci tot anul îți va merge bine. Dacă, pe de altă parte, va fi o zi înnorata și rece, atunci anul nu îți va fi unul tocmai bun.

Fiecare persoană trebuie să își aleagă o zi de pe 1 martie până pe 9 martie. Tradiția spune că așa cum va fi vremea în acea zi, așa îți va fi tot anul. Foarte mulți români se ghidează după acest lucru. Totuși, există și o altă metodă de a calcula baba personală, iar mulți spun că acest mod este unul mai potrivit.

Dacă te-ai nascut după data de 9, indiferent de lună, atunci trebuie să aduni cifrele zilei în care te-ai născut pentru a ajunge la un număr cuprins între 1 si 9.

De exemplu, dacă te-ai naăcut pe data de 21, atunci vei proceda astfel: vei aduna cifra 2 cu cifra 1, iar cifra rezultată va reprezenta data babei tale. În acest caz dat ca exemplu baba este pe data de 3 martie.

Citește și: Lidia Fecioru: De ce este bine să ardem o frunză de dafin în casă

 

 

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Spiritualitate

To Top