Cum se aleg, de fapt, „Babele din Martie”

Ultimul update: duminică 23 februarie 2020 11:10 Data publicării: duminică 23 februarie 2020 11:10

Se apropie luna martie așa că fiecare român trebuie să respecte tradiția și să își aleagă o babă. Iată ce spun bătrânii despre acest obicei străvechi și cum ar trebui, de fapt, să îți alegi baba potrivită.

Cum se aleg, de fapt, „Babele din Martie”

Ziua pe care o alegi drept babă îți va spune ce fel de an vei avea. Este o tradiție foarte veche care se mai respectă și în ziua de astăzi, atât în zonele rurale cât și în cele urbane. Acest obicei datează de pe vremea romanilor și a fost păstrat de secole cu sfințenie. Mulți oameni sunt de părere că li se potrivește perfect, în fiecare an.

Spre exemplu, dacă va fi o zi frumoasă, cu soare, atunci tot anul îți va merge bine. Dacă, pe de altă parte, va fi o zi înnorata și rece, atunci anul nu îți va fi unul tocmai bun.

Fiecare persoană trebuie să își aleagă o zi de pe 1 martie până pe 9 martie. Tradiția spune că așa cum va fi vremea în acea zi, așa îți va fi tot anul. Foarte mulți români se ghidează după acest lucru. Totuși, există și o altă metodă de a calcula baba personală, iar mulți spun că acest mod este unul mai potrivit.

Dacă te-ai nascut după data de 9, indiferent de lună, atunci trebuie să aduni cifrele zilei în care te-ai născut pentru a ajunge la un număr cuprins între 1 si 9.

De exemplu, dacă te-ai naăcut pe data de 21, atunci vei proceda astfel: vei aduna cifra 2 cu cifra 1, iar cifra rezultată va reprezenta data babei tale. În acest caz dat ca exemplu baba este pe data de 3 martie.

Citește și: Lidia Fecioru: De ce este bine să ardem o frunză de dafin în casă

 

 

Sursa: Huff.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *