Echinoctiul de primavara 2021 are loc pe 20 martie. Acesta este momentul in care ziua este egala cu noaptea in orice loc de pe Pamant. Evenimentul are un efect deosebit asupra noastra.
Echinoctiul de primavara 2021 este momentul in care Soarele trece prin punctul de intersectie a elipticii cu ecuatorul ceresc. Este, totodata, momentul in care Pamantul se afla cel mai aproape de Soare. Incepand cu 20 martie, durata zilei va fi in crestere, iar durata noptii in scadere, pana la solstitiul de vara, care va fi pe 21 iunie.
In emisfera de Sud, fenomenul marcheaza inceputul toamnei astronomice. In zona polara de nord, incepe ziua polara, iar in cea de Sud, noaptea polara. Fiecare va dura sase luni.
In anul 325, primul conciliu de la Niceea a stabilit ca ziua de Pasti va fi in prima duminica dupa prima luna plina care cade dupa sau de echinoctiul de primavara. Intre timp, au aparut diferentele dintre catolici si ortodocsi, iar calculul datei de Pasti a capatat o semnificatie deosebita.
In aceasta zi incepe noul an agrar, iar copiii bat ritualic pamantul cu betele sau ciomegele, alungand frigul. Numeroase ritualuri pagane celebrau echinoctiul de primavara mai ales pentru importanta sa in cresterea fertilitatii pamantului si a naturii in general.
Momentul Echinoctiului de Primavara este unul de armonie si echilibru, intrucat ziua si noaptea sunt in balanta perfecta.
Energiile zilei sunt in echilibru perfect cu cele ale noptii, iar acest lucru este benefic pentru natura umana. Vom simti un calm sufletesc si o pace interioara care ne va corecta karma. Armonia si echilibrul zilei si al noptii vor face energia spirituala sa vibreze, iar in acest mod vom putea sa gasim linistea mult dorita.
Astrologii spun ca momentul cand ziua devine egala cu noaptea simbolizeaza o stare de armonie, de transformare profunda atat a naturii exterioare, cat si o transformare benefica a naturii noastre umane. In perioada echinoctiului de primavara totul se trezeste la viata, tinde sa iasa la suprafata, sa se bucure de energiile profunde ale primaverii.
Acest articol a fost actualizat la: 20 martie 2021 18:52