Connect with us
Curiozități despre Valentine’s Day. Legenda din spatele zilei de 14 februarie

Spiritualitate

Curiozități despre Valentine’s Day. Legenda din spatele zilei de 14 februarie

Valentine’s Day este una dintre cele mai așteptate sărbători ale acestei luni. Ziua de azi este despre iubire, despre timp cu persoana iubită, cadouri și cele mai puternice sentimente. Cu toate acestea, marea sărbătoare are și o mare însemnătate religioasă și ascunde o legendă puternică, dar și extrem de tristă, despre o iubire neîmplinită.

Valentine’s Day, legenda din spatele acestei zile

Valentine’s Day este ziua în care îndrăgostiții își celebrează iubirea, un motiv de sărbătoare pentru toți cei care se iubesc. Totuși, acest eveniment are la bază o poveste foarte tristă, despre o iubire neîmpărtășită și interzisă.

Sfântul Valentin a fost preot și medic. El a trăit în timpul împăratului roman al cărui nume era Claudiu al II-lea. El a vrut o armată puternică, dar majoritatea bărbaților romani nu doreau să meargă la luptă, pentru a sta acasă, alături de familie. Astfel, împăratul a dat o lege prin care stabilea ca niciunul dintre soldații din Roma să nu se mai poată căsători.

Auzind acestea, Sfântul Valentin credea că dreptul oamenilor de a se căsători era dat de Dumnezeu și nimeni nu-l putea lua. Astfel, a continuat să facă cununii pe ascuns pentru cei care voiau să se unească în fața lui Dumnezeu.

Aflând acestea, Claudiu l-a găsit și l-a arestat. Împăratul a încercat să-l convingă pe Valentin să se lepede de credința lui, însă a refuzat, motiv pentru care a fost chinuit în continuare. În acest timp, el a trimis scrisori de adio către prietenii săi și le-a cerut acestora să nu-l uit, semnându-se: “Adu-ți aminte de Valentin al tău.”

Mai mult, Valentin s-ar fi îndrăgostit de fata oarbă a temnițerului său. Pentru că nu putea să fie alături de ea și să-i spună ce simte pentru că era închis și se pregătea de condamnare, el i-a trimis un bilet pentru a mai scăpa de suferință. Fata şi-ar fi recăpătat vederea în momentul în care a primit biletul de adio al acestuia, semnat „al tău Valentin“.

Se spune că acesta a fost primul bilețel de dragoste primit vreodată, de unde a pornit și tradiția de a trimite mesaje persoanei iubite cu ocazia acestei sărbători. Cei care iubesc în secret obișnuiesc să trimită chiar bilețele pe care să nu se semneze.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Spiritualitate

To Top