Connect with us
lumânarea mortului

Spiritualitate

De ce se ține lumânarea când moare cineva. Explicația preoților

Una dintre cele mai importante tradiții funerare este ținerea lumânării mortului. Există o explicație pentru care se ține lumânarea atunci când cineva moare.

Tradiția ortodoxă se referă la lumânare ca la un simbol al adevărului și sfințeniei, care este Iisus Hristos. Lumânarea semnifică viața veșnică dorită după moarte și o jertfă adusă lui Dumnezeu.

Credința populară evidențiază mai multe utilizări ale lumânării. Aceasta este folosită la diferite evenimente importante, cum ar fi: botezul, cununia sau moartea. Despre ultima, se spune că îl va călăuzi pe cel decedat pe drumul către lumea cealaltă.

O superstiție falsă spune că dacă îi ții lumânarea cuiva care moare, atunci păcatele lui se vor transfera ție, dar învățătura creștină contrazice aceste lucruri.

De asemenea, dacă o persoană moare fără lumânare, acest lucru nu este considerat un păcat. Preoții spun că cel mort ia cu el păcatele pe lumea cealaltă, așa că cel mai mare păcat este ca cineva să moară fără să se spovedească sau împărtășească.

Citește și: De ce se duc două lumânări la înmormântare? Iată explicația

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Spiritualitate

To Top