Doliu uriaș în Biserica Ortodoxă, preotul s-a stins la 46 de ani

13.06.2020
Doliu uriaș în Biserica Ortodoxă, preotul s-a stins la 46 de ani

Este zi de doliu mare în Biserica Ortodoxă, preotul Serafim Huzdup s-a a murit la 46 de ani.

Preotul Serafim Huzdup a murit

”Cu nespusă durere, dar cu nădejdea pe care ne-o dă Hristos Domnul prin cuvintele: «Eu sunt Învierea şi Viaţa; cel ce crede în Mine, chiar dacă va muri, viu va fi.» (Ioan 11, 25), aducem la cunoștință clerului, cinului monahal și credincioșilor din Arhiepiscopia noastră trista veste a plecării în veșnicia lui Dumnezeu a Preacuviosului Arhimandrit Serafim Huzdup.

În dimineața zilei de vineri, 12 iunie 2020, după mai bine de o săptămână de suferință, părintele Serafim, un monah de vocație, model de slujire și apreciat colaborator în administrația Centrului eparhial Roman, a părăsit această lume, adăugându-se în pomelnicul vrednicilor slujitori ai Catedralei arhiepiscopale Sf. Cuvioasă Parascheva, Roman, ce și-au împlinit cu responsabilitate și dăruire misiunea sacerdotală.

Părintele Serafim n-a fost doar un bun coordonator, în calitatea și ascultarea pe care i-am încredințat-o de Exarh, ci, mai ales, un apropiat și un bun sfătuitor al călugărilor și călugărițelor din mănăstirile din cuprinsul Eparhiei. A gestionat și administrat cu acrivie și profesionalism toate lucrările, aspectele ce au ținut de sectorul agricol și silvic, făcându-se apreciat de partenerii și instituțiile cu care Centrul eparhial colaborează.

În aceste clipe de tristețe, îmi exprim, părinteşte, întreaga compasiune faţă de călugării din Mănăstirea Runc, așezământul monahal de metanie al Părintelui Serafim, față de marea familie a monahilor și monahiilor din cuprinsul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, căreia Părintele Serafim îi era dedicat și pe care căuta să o ajute, sfătuind pe fiecare, și, de asemenea, transmitem un gând de mângâiere pentru mama și frații săi, rugând pe Milostivul Dumnezeu să dea putere, sprijin şi ocrotire tuturor celor îndurerați de această veste. Ne rugăm ca Domnul Hristos să așeze în ceata cuvioșilor pe slujitorul său părintele Serafim. Veşnică să-i fie pomenirea!”, se arată în mesajul transmis de IPS Ioachim, arhiepiscopul Romanului și Bacăului.

Cuvantul Inaltpreasfintitului IOACHIM la capataiul pr Arhim. Serafim Huzdup