Connect with us

Spiritualitate

Este sărbătoare mare mâine! Ce să nu faci pe 11 noiembrie ca să-ți meargă bine

Sfântul Mina, protectorul celor păgubiți, este prăznuit an de an de Biserica Ortodoxă pe 11 noiembrie. În popor s-au păstrat mai multe tradiții legate de acestă sărbătoare.

Fetele și femeile se duc la biserică și aprind lumânări la celălalt capăt în ideea ca lucrurile furate să se întoarcă. Lumânările se aprind și pentru întoarcerea dragostei celor care au călcat strâmb ori s-au rătăcit pe drum.

Enoriașii nu au voie să iasă din biserică cu mâna plină. Așadar, nu e indicat să iei lucruri chiar dacă sunt sfințite pentru că Sfântul Mina se va mânia.

Ce să nu faci pe 11 noiembrie ca să-ți meargă bine

Nu doar cei păgubiți sunt ajutați de Sfântul Mina, ci și cei care vor să își curețe gândurile, să se îndrepte spre calea adevărată. Oamenii deznădăjduiți care se roagă Sfântului Mina în această zi capătă putere și încredere în forțele lor.

Cei care nu pot ajunge la biserică din varii motive e bine să aprindă o lumânare acasă, în dreptul icoanei cu Sfântul Mina.

În această zi se spun rugăciuni și pentru dușmani, pentru infractori, pentru ca Dumnezeu să le lumineze mințile și sufletele.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Spiritualitate

To Top