Connect with us
Miercurea Mare- ce spune tradiția despre această zi?

Spiritualitate

Miercurea Mare- ce spune tradiția despre această zi?

Suntem deja în Săptămâna Mare, o perioadă binecuvântată și sfântă, iar Paștele este aproape. Fiecare dintre aceste zile rămase este foarte importantă, iar noi trebuie să ne adaptăm. Astfel, trebuie să ținem cont de anumite tradiții în Miercurea Mare.

Miercurea Mare- ce spune tradiția despre această zi? Doar azi se mai fac treburi casnice!

În această săptămână sunt respectate câteva obiceiuri, precum: păstrarea liniştii, a tristeţii generale, se fac focuri rituale, se respectă cu stricteţe postul, nu se fac lucruri importante în gospodărie, se face curăţenie în casă şi curte, nu se munceşte la câmp.

Astfel, miercurea Săptămânii Patimilor este ultima zi in care se mai pot face treburi casnice. Astăzi, mai este permis doar să se spele rufe și să se calce, dar și treburile câmpenești.

Ce spune tradiția despre această zi? Trebuie să fim mai buni!

În această zi, este indicat să lăsăm dușmănia și orgoliul deoparte. Trebuie să ne gândim cu atenție la persoanele cu care nu am avut o relație prea bună de-a lungul timpului și să cădem la o înțelegere cu acestea, să ne împăcăm.

De asemenea, este bine să nu ne supărăm, să ne certăm cu ceilalți sau să spunem azi vorbe grele. Este o zi de pocăință, în care trebuie să ne arătăm credința, bunătatea, iubirea față de aproape, nu mânia sau răutatea.

Rugăciunea de iertare a păcatelor și de cerere a ajutorului divin pe care să o citești în Miercurea Mare. Este închinată Mântuitorului Isus Hristos, care a fost vândut de Iuda pe 30 de arginți.

„Preaputernice și iubitul meu Doamne! Îmi aduc aminte că Te-ai născut om din Sfânta Fecioară în peșteră și că Te-ai vândut cu treizeci de arginți de ucenicul Tău cel viclean, pentru ca să ne răscumperi pe noi, păcătoșii, din mâinile celui rău. Pentru acesta, Te rog să Te milostivești asupra mea, păcătosul, și să mă răscumperi pe mine, vânzătorul, și în toate zilele, ucigașul. Și aceasta să o faci, te rog, pentru ca să cinstesc Nașterea Ta cea Sfântă și să mă închin Dumnezeirii Tale.”

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Spiritualitate

To Top