Connect with us
Noi reguli după deschiderea bisericilor. Credincioșii vor face programare pentru spovedanie

Spiritualitate

Noi reguli după deschiderea bisericilor. Credincioșii vor face programare pentru spovedanie

De la 15 mai, starea de urgență a fost înlocuită cu starea de alertă. De atunci au avut loc mai multe etape de relaxare a restricțiilor pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus. Au fost redeschise mall-urile, sălile de jocuri de noroc, cazinourile. Ieri, Guvernul a anunțat că slujbele religioase se vor desfășura din nou în interiorul lăcașelor de cult, iar în acest sens vor fi respectate mai multe măsuri impuse în vederea controlării situației provocate de noul coronavirus.

Noi reguli după deschiderea bisericilor. Credincioșii vor face programare pentru spovedanie

Regulile ce vor trebui respectate de credincioși au fost transmise de Patriarhia Română. Astfel, între credincioși se va respecta distanța de 4 metri pătrați. În cazul în care spațiul nu este suficient, restul persoanelor vor asculta slujba de afară, cu păstrarea unei distanțe de 3 metri pătrați. Masca de protecție va fi obligatorie în incinta bisericii, scutiți fiind cei care din personalul bisericii care rostesc rugăciuni și cântă.

De asemenea, biserica va fi deschisă pentru credincioși în fiecare zi, pentru a răspunde tuturor solicitărilor acestora care nu au putut fi efectuate în zilele de sărbătoare. De altfel, se va efectua un triaj epidemiologic, iar cei care prezintă simptome evidente și nu trec testul temperaturii, nu vor putea participa la slujbe. De asemenea, cei aflați în carantină, cei bolnavi sau cei care au avut contact cu o persoană venită din zone cu risc de infectare ridicat, sunt rugați să nu vină la biserică.

Cei care nu pot participa fizic la slujbe, le vor putea urmări de acasă, prin intermediul surselor care le vor transmite (online, radio, posturi TV). Pentru spovedanie, oamenii vor trebui să se programeze din timp, pentru a se evita aglomerarea. Cei aflați în situații speciale, vor beneficia de această taină la domiciliu sau la spital, cu respectarea tuturor măsurilor preventive. Se va evita contactul direct cu personalul bisericii, iar acolo unde este posibil, se vor așeza despărțitoare de plexiglas.

Se va evita atingerea clanțelor și a altor obiecte. De asemenea, unde este posibil, oamenii vor intra și vor ieși prin locuri diferite. La intrarea în biserică, vor fi amplasate soluții de dezinfectare, iar fiecare credincios îşi va dezinfecta mâinile. Biserica va fi aerisită la fiecare 4 ore, iar stranele și pardoseala vor fi dezinfectate.  Obiectele liturgice folosite la slujbe se vor curăța înainte și după terminarea slujbelor.

 

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Spiritualitate

To Top