Connect with us
Papa Francisc la Blaj. Ultima a Papei în România LIVE UPDATE. Cine sunt cei 7 martiri beatificati

Spiritualitate

Papa Francisc în România. Suveranul Pontif a plecat din România VIDEO

Papa Francisc se află astăzi în ultima sa zi în România. Sfântul Părinte este la Blaj, loc unde se va întâlni cu peste 50.000 de oameni și locul în care se va petrece un eveniment istoric. Papa Francisc a beatificat 7 martiri români care în timpul regimului comunist au apărat cu viața bisericile greco-catolice, cult care era interzis în vremurile comuniste. Oficial. O nouă sărbătoare în Calendarul Greco Catolic pe 2 iunie

Plecarea Papei Francisc din România

Papa Francisc a plecat la ora 17:40 cu Aeronava Tarom Boeing 737-800 spre Roma, de pe Aeroportul din Sibiu.

LIVE – Ultimele momente cu Papa Franisc în România

ACTUALIZARE ORA 17:14 – Papa Francisc a ajuns la Aeroportul Internațional Sibiu, urmând ca în scurt timp să decoleze spre Roma. Președintele Klaus Iohannis la primit pe Papa în salonul oficial al aeroportului. Iar vremea s-a îmbunătățit, instant ce Papa a ajuns în Sibiu. Nu mai plouă și pare să iasă Soarele. Minune sau coincidență?

ACTUALIZARE ora 16:39 – Papa Francisc a plecat la ora 16:00 spre Aeroportul Internațional Sibiu, de unde va decola cu avionul spre Roma. La Sibiu plouă torențial în acest moment.

În ultima parte a vizitei sale de la Blaj, Papa Francisc și-a cerut iertare romilor în numele Bisericii Domnului, pentru toate discriminările primite din partea celorlalte rase.

LIVE – Papa Francisc la Blaj / România

În imaginea video de mai jos puteți urmări LIVE toate momentele de la Blaj și vizita Papei de acolo. Live susținut cu bunăvoința TVR. Mai jos puteți vedea cele mai importante momente foto, video și text din vizita Papei la Blaj. De asemenea vom extrage materiale video separate cu fiecare moment al liturghiei, beatificării și discursului Papei de la Final.

De la Blaj Papa Francisc pleacă din România. Se va duce către Sibiu de unde va pleca cu avionul către Roma.

LIVE TEXT / UPDATE – Papa Francisc la Blaj. Ultima zi a Papei în România

ACTUALIZARE ora 13:12 – Slujba de Beatificare a celor 7 martiri români s-a încheiat. Papa Francisc ține un discurs de final. Umrează ca în programul acestuia să ia masa cu o parte din reprezentații comunității rome.

ACTUALIZARE ORA 10:56 – Papa Francisc s-a urcat în Papa mobil și s-a deplasat spre catedrală, iar în piața în care s-au adunat peste 50.000 de oameni va susține Sfânta Liturghie.

Cine sunt cei 7 martiri beatificati de Papa Francisc

Cei 7 episcopi martiri greco-catolici vor fi beatificati astăzi de Papa Francisc, vor intra in calendarul Greco Catolic, chiar de astăzi 2 iunie 2019. Numele celor 7 episcopi martiri:

Valeriu Traian Frențiu

Valeriu Traian Frențiu

Valeriu Traian Frențiu

Vasile Aftenie

Vasile Aftenie

Vasile Aftenie

Ioan Suciu

Ioan Suciu

Ioan Suciu

Tit Liviu Chinezu

Tit Liviu Chinezu

Tit Liviu Chinezu

Ioan Bălan

Ioan Bălan

Ioan Bălan

Alexandru Rusu

Alexandru Rusu

Alexandru Rusu

Cardinalul Iuliu Hossu

Cardinalul Iuliu Hossu

Cardinalul Iuliu Hossu

Pe tot parcusul ultimei zi petrecute de Sfâtul Părinte în România, HUFF.ro te ține la curent cu tot ceea ce se întamplă. Poți umări LIVE pe Youtube sau paginile noastre de Facebook toate ceremoniile de astăzi.

Imediat după ceremoniile de la Blaj, în jurul orei 17 Papa se va întoarce la Aeroportul din Sibiu, unde va avea loc ceremonia de plecare. Avionul Papal este programat să decoleze la ora 17:30. Suveranul Pontif va pleca spre Roma cu o cursă Tarom și va fi însoțit de cei 70 de jurnaliști cu care a venit. În avion, Sfântul Părinte va susține și o conferință de presă.

Adi Ioan este editor senior la Huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Spiritualitate

To Top