Connect with us

Spiritualitate

Părintele Constantin Necula, mesaj de Paște: „Noi nu mai avem harul de a iubi pentru că stăm cu spatele la har”

Părintele Constantin Necula, unul dintre cei mai îndrăgiți preoți din România, a vorbit despre familie, sărbători și despre cum putem să ne găsim cu adevărat fericirea.

”Mi se pare absurd să credem că Hristos a înviat doar pentru noi, nu suntem atât de egoiști, a înviat și pentru copții morți în Egipt, aruncați în aer, Hristos a murit și pentru copiii sirieni. Noi, ceilalți, ne plângem aici, în spațiul ăsta, oarecum sigur și stabil, de lucruri de nimic. Noi trăim după hashtag, nu după Evanghelie”, spune preotul, într-un interviu acordat Agerpres.

Preotul a vorbit și despre situația actuală a Bisericii Ortodoxe, dar și despre comunicarea dintre omul simplu și slujitorii lui Dumnezeu.

”Când e vânzoleala mare în trotuar și lumea confundă biserica cu trotuarul și cu valorile trotuarului, nu ai cum să taci. (…) Biserica va trebui să învețe să stea undeva la limită, tot timpul, șezând pe bordură și așteptând să vorbească cu oamenii. (…) Eu cred că biserica, mai ales după momentul Colectiv, a stors zdravăn la ‘puroiul’ ei de comunicare”, a explicat preotul Necula.

Părintele Constantin Necula: „Noi ne-am lăsat în paragină democrația românească”

Acesta a vorbit și despre decizia propriei fiice de a participa la protestele de amploare de luna trecută și despre valorile actuale ale neamului românesc.

”Noi ne-am lăsat în paragină democrația românească, am copiat tot soiul de democrații inepte și tot felul de drepturi civice, care au devenit cinice, pentru că sunt împotriva adevărului și naturii umane și, în această situație, avem nevoie de instaurarea acestei democrații”, arată el.

Implicat în numeroase proiecte pentru copii, preotul a adus în discuție și felul în care cei mici sunt crescuți și educați.

”De la ei am învățat că au nevoie de liniște, nu de tulburări la care îi provocăm. Copiii noștri nu sunt niște copii agitați, ADHD-ul e pe generația noastră. Am învățat să le respect surâsul, ca și plânsul în aceeași măsură. Dar, cel mai mult am învățat că, în sine, copiilor nu le e frică de moarte. (…) Îi aburim, iar copiilor aburiți li se exfoliază lacrima”, spune părintele Necula.

Citește și: Tragedie in lumea ortodoxă! Un părinte îndrăgit a murit intr-un accident grav!

Părintele Constantin Necula nu a ocolit nici subiecte precum familia modernă, homosexualitatea și drepturile civice ale celro care vor să își întemeieze o familie.

”Noi nu mai avem harul de a iubi pentru că, în general, stăm cu spatele la har. Noi cursăm în jurul iubirii. Avem toate șansele să fim fericiți, dacă reînvățăm că iubirea înseamnă un cine, nu un ce. (…) Sper să fim și ageri și plini de mesaj atunci când le spunem oamenilor că ‘Hristos a înviat’, indiferent de credința noastră”, mai arată părintele Constantin Necula.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Spiritualitate

To Top