Connect with us
Patriarhul Daniel mesaj catre credinciosi: Veti putea veni la biserica, iata de cand

Spiritualitate

Patriarhul Daniel mesaj catre credinciosi: Veti putea veni la biserica, iata de cand

Patriarhul Daniel a transmis astazi un mesaj pentru credinciosii ortodcsi prin care ii incearca sa-i asigure ca biserica le va fi la un pas distanta de credinciosi si ca bisericile vor face tot ce este necesar sa primeasca crendinciosii in locasele de cult, notează stiritv.ro

Patriarhul Daniel mesaj catre credinciosi: Veti putea veni la biserica, iata de cand

Dupa ce a aparut o propunere de relaxarea a masurilor, Patriarhul Daniel a tinut sa clarifice regulile si asigura credinciosii ca bisericile vor face tot ce este necesar pentru a-i primi in siguranta.

”În această perioadă suferim şi de faptul că iubiţii noştri credincioşi nu pot participa direct, fizic, la slujbele din Biserică.

Avem speranţa că nu peste mult timp ne vom putea reîntâlni la slujbele Bisericii, chiar dacă la început ele se vor săvârşi în afara lăcaşului de cult”, a spus Patriarhul Daniel la finalul slujbei oficiate în Paraclisul Sf. Gheorghe al Reşedinţei Patriarhale, conform basilica.ro.

Daniel a subliniat importanța rugăciunii în perioada pandemiei de COVID-19

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a mai scos în evidență cât de importantă este apropierea de Mântuitorul Iisus Hristos în această perioadă grea a pandemiei de COVID-19.

”În această perioadă de pandemie, când foarte mulţi oameni suferă sufleteşte de singurătate, de anxietate, de spaimă, de nesiguranţa zilei de mâine, de teamă de îmbolnăvire, de teama de moarte să ne rugăm Mântuitorului Iisus Hristos să vină spre noi, spre sufletul nostru ca să ne ridice din suferinţă, din singurătate, din întristare şi să ne dăruiască bucuria pe care a dăruit-o omului de la Viteza pe care L-a vindecat”.

Să ne ajute Bunul Dumnezeu să transforme această perioadă de însingurare şi nelinişte într-o perioadă de speranţă, într-o perioadă de comuniune mai intensă cu Dumnezeu prin rugăciune şi comuniune mai intensă cu semenii noştri prin fapte bune”, a mai spus conducătorul BOR.

Astfel, accesul persoanelor în lăcașul de cult se va face limitat, cu respectarea unei suprafeţe de 8 mp per persoană, iar personalul care deservește biserica, cât și persoanele care intră în lăcașul de cult vor purta mască. Pentru a oferi o protecție eficace, masca trebuie să acopere gura și nasul.

Persoanele își vor dezinfecta mâinile cu dezinfectat pe bază de alcool care va fi pus la dispoziție la intrarea în lăcașul de cult. La intrarea în lăcașul de cult se va efectua un triaj observațional și nu se va permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree).

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Spiritualitate

To Top