Connect with us
Premierul a făcut anunțul! Vom putea merge sau nu la biserică de Crăciun

Spiritualitate

Premierul a făcut anunțul! Vom putea merge sau nu la biserică de Crăciun

Situația din țara noastră este în continuare una dificilă, deși numărul cazurilor a scăzut ușor în ultima vreme. Tot mai mulți oameni se întreabă ce se va întâmpla în zilele următoare, după alegerile parlamentare sau de sărbători, motiv pentru care premierul a decis să intervină. El a explicat că oamenii vor putea participa la slujbele de Crăciun și nu va fi vorba de nicio carantină, dar nici de înlocuirea slujbelor obișnuite cu cele televizate.

Oamenii pot merge la biserică de Crăciun

Potrivit președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, statelor membre li s-a recomandat să înlocuiască slujbele de Sărbători cu inițiative online sau televizate, pentru ca sănătatea oamenilor să nu fie pusă în pericol, pentru a se evita aglomerația și alte tragedii ce ar putea avea loc după astfel de evenimente numeroase, în care nu s-ar respecta măsurile de prevenire a infectării.

Reprezentantul Patriarhiei Române a intervenit, după ce instituția a fost acuzată că sfidat regulile impuse de Comisia Europeană, a explicat că, în astfel de situații, această instituție nu poate face decât anumite recomandări, nu poate impune niciunui stat să urmeze ideea adoptată, de a muta în online sau la TV slujbele.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei a explicat că se va face tot posibilul ca măsurile să fie respectate și să se evite provocarea unor tragedii. În cazul în care cineva se va opune și nu va respecta reglementările, va fi sancționat, pe lângă faptul că își va încălca principiile morale.

Astfel, Orban a declarat că slujbele din preajma sărbătorilor se iarnă se pot desfășura cu participarea credincioșilor, dacă se respectă măsurile impuse de către autorități în vederea stopării răspândirii virusului SARS-COV-2.

Orban a explicat că slujbele se pot desfășura în siguranță, ca până acum, fiind respectate distanțarea socială, purtarea măștii, dezinfectarea mâinilor, a obiectelor și a spațiului din biserică, lucruri care au devenit obișnuite de când a început pandemia. El i-a asigurat pe credincioși că vor putea participa la slujbă în mod normal, ca până acum,

„Ştiți foarte bine că slujbele în România se pot desfăşura, respectând măsurile de protecţie sanitară, condiţiile, reglementările stabilite, adică păstrarea distanţei, obligaţia purtării măştii, dezinfecţia, toate măsurile care nu sunt foarte complicate. Deci, slujbele se desfășoară. Singurul lucru la care ne gândim este să convingem cât mai mulţi români să respecte măsurile de protecţie sanitară, astfel încât să reducem cât mai mult numărul persoanelor care se infectează.”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Spiritualitate

To Top