Connect with us
Programul vizitei Papei Francis în Romania 1 iunie 2019 - Sumuleu Ciuc și Iași

Spiritualitate

Programul vizitei Papei Francis în Romania 1 iunie 2019 – Sumuleu Ciuc și Iași

Vizita Papei Francisc în România continuă. Astăzi Sfântul Părinte ajunge la Șumuleu Ciuc și Iași. Programul vizitei sale în România a fost puțin dat peste cap din cauza vremii nefavorabile, dar credincioșii nu vor rămâne dejamăgiți. Papa Francisc a plecat cu avionul spre Târgu Mureș, de unde va fi preluat de un elicoper către Șumuleu Ciuc.  HUFF.ro îți transmite live video pe paginile de Facebook Stiri Revista TEO și HUFF.ro toate imaginile, cu sprijinul TVR, iar în format live text și foto cele mai importante momente.

Inițial traseul avionul era București – Bacău, dar vremea rea a făcut ca programul Papei să se modifice.

„Comitetul Interministerial pentru Securitate ‘Vizita Papa Francisc’ a analizat condiţiile meteo şi a decis ca, mâine (sâmbătă, 1 iunie – n.red.), aeronava care îl va transporta pe Sanctitatea Sa Papa Francisc să aterizeze la Târgu Mureş, nu în judeţul Bacău, cum era anunţat iniţial. Schimbarea traseului nu afectează programul iniţial al Papei Francisc care va ajunge la Şumuleu Ciuc şi la Iaşi la orele anunţate”, se arată într-un comunicat de presă transmis de către Comitetul Interministerial pentru Securitate.

Papa Francisc va oficia sâmbătă, de la ora 11.30, Liturghia Pontificală în sanctuarul marian de la Şumuleu Ciuc, unul dintre cele mai vechi locuri de pelerinaj din Europa Centrală şi de Est.

Papa Francisc Sumuleu Ciuc

Papa Francisc binecuvanteaza un copil din public la sosirea sa pentru o vizita de 3 zile in Romania, vineri 31 mai 2019, pe aeroportul Henri Coanda din Bucuresti. ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

  • 09:30 – Plecarea cu avionul la Târgu Mureș
  • 11.30 – Sfânta Liturghie la sanctuarul din Şumuleu Ciuc. Omilia Sfântului Părinte
  • 16.10 – Transferul Sfântului Părinte cu elicopterul pe aeroportul din Iaşi
  • 17:25 – Vizita la catedrala “Sfânta Fecioară Maria, Regină” din Iaşi
  • 17.45 – Întâlnirea mariană cu tinerii şi cu familiile pe platforma din faţa Palatului Culturii din Iaşi, Discursul Sfântului Părinte
  • 19:00 – Plecarea cu avionul spre Bucureşti
  • 20:00 – Sosirea pe Aeroportul Henri Coandă-Otopeni la Bucureşti

Papa Francisc va ajunge astăzi și la Iași, la ora 16:10 Sfântul Părinte pleacă spre capitala Moldovei și va vizita Catedrala „Sfânta Fecioară Maria, Regină”, ulterior Papa va avea o întâlnire nariană cu tinerii și familiile în fața Palatului Culturii. Urmând dupa acesta să fie un discurs.

În jurul orei 19:00, Papa se întoarce în capitală pentru a sta în locuința Papală.

FOTO: Hepta

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Spiritualitate

To Top