Connect with us
Rugăciunea de duminică te ajută toată săptămâna. Citește-o cu voce tare

Spiritualitate

Rugăciunea de duminică te ajută toată săptămâna. Citește-o cu voce tare

Rugăciunea de duminică face bine celor care o citesc și care își încep ziua cu un gând către Dumnezeu. Duminica este ziua în care omul lasă deoparte muncile de tot felul, se odihnește și își îndreaptă gândul cu recunoștință către divinitate. Tot ce s-a întâmplat peste săptămână se încheie în ziua de duminică, urmând apoi un alt ciclu.

Ce se înțelege prin rugăciune

Cuvântul rugăciune sau prărthană (în sanscrită) derivă din două cuvinte “pra” si “artha” însemnând pledoarie cu zel. Cu alte cuvinte, înseamnă să îi ceri lui Dumnezeu ceva cu ardoare intensă.

Rugăciunea include respect, iubire, pledoarie și credință. Prin rugăciune, un credincios își exprimă neajutorarea și lasă acțiunea în mâinile Domnului. Cedând acțiunea lui Dumnezeu, înseamnă că devenim conștienți că Dumnezeu ne ajută și face ca lucrul respectiv să se împlinească. Rugăciunea este un instrument important al practicii spirituale în cadrul Căii spirituale generice a Devotamentului.

Rugăciunea de duminică te ajută toată săptămâna

Citește această rugăciune în ziua de duminică și te va ajuta toată săptămâna care urmează.
Ziua Duminicii imi aduce aminte de Atotputernicia Ta, Stapane, cu care ai zidit lumea si ai rascumparat pe om. Tie deci, iubitorule de oameni, Doamne, ma inchin si-Ti multumesc foarte pentru Darurile cele mari ce ai facut si le faci tuturor fapturilor Tale.

Inima mi se bucura si se desfateaza cand stau si cuget cum ca numai Tu Insuti esti Dumnezeu Atotsfint, Atotintelept, Atotputernic, necuprins, incat nici o bunatate si nici o marire nu-Ti lipseste. Tu esti Unul Dumnezeu in Trei Fetze: Tatal, Fiul si Duhul Sfint. Numai pe Tine Te cunosc Dumnezeu adevarat si Te marturisesc si Te maresc, Tie ma inchin si-Ti servesc pururea, cu toata inima si cu toata puterea.

O, Parinte Sfinte, indura-Te de noi! O, Binecuvantat Fiu al lui Dumnezeu, mantuieste-ne de iad! O, Duhule Sfinte, da-mi Darul si acoperamantul Tau!

Mult indurate Stapane, rogu-Te, sa uiti pacatele mele cele multe, dupa multimea indurarilor Tale. Multumesc din toata inima pentru bunatalile ce-mi trimiti in toate zilele, mai vartos insa pentru rabdarea Ta cea mare, ca nu m-ai pedepsit dupa multimea pacatelor mele, ci astepti cainta mea, ca un iertator Atotbun si indurat.

Doamne Iisuse Hristoase, da-mi Darul, ca sa petrec bine si crestineste in aceasta saptamana si sa nu mai pacatuiesc Tie, nici cu cugetarea, nici cu cuvantul nici cu fapta intru marirea si onoarea Invierii Tale celei de-a treia zi si a venirii Duhului Tau Celui Sfant asupra Apostolilor.

Indeosebi ma rog pentru ajutorul Tau, Prea Bunule Stapane, ca sa ma cunosc pe mine, sa ma caiesc de pacatele mele si sa ma indreptez cu marturisirea; iar in ora mortii sa fiu aflat pregatit, cuminecat si cu inima curata, si sa fiu aflat demn de Imparatia Ta cea vesnica. Amin.

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Calendar ortodox 7 februarie 2021. Cine a fost Sfântul Partenie, vindecătorul tuturor bolilor – Modish News

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Spiritualitate

To Top