Connect with us
Rugăciunea Sfântului Nicolae. E bine s-o rostești de fiecare dată, nu doar pe 6 decembrie

Spiritualitate

Rugăciunea Sfântului Nicolae. E bine s-o rostești de fiecare dată, nu doar pe 6 decembrie

Rugăciunea Sfântului Nicolae este una dintre cele mai frumoase și mai profunde rugăciuni. În fiecare an, la data de 6 decembrie îl sărbătorim pe Sfântul Ierarh Nicolae. Sfântul Nicolae, ierarhul din localitatea Mira, este cel mai cunoscut si iubit sfânt al Bisericii Ortodoxe. Este cunoscut drept ocrotitor al celor acuzați pe nedrept, al comercianților și al călătorilor, al fetelor nemăritate, al mireselor și, în mod special, al copiilor mici.

Cine a fost Sfântul Nicolae

Se știe despre Sfântul Nicolae că iubește copiii. Celor cuminți le aduce dulciuri în ghetuțe, iar celor neascultători le aduce câte o nuielușă cu speranța că se vor îndrepta și vor deveni cuminți și buni. Se consideră că Ziua de 6 decembrie este cea care anunță sosirea Crăciunului.

Rugăciune către Sfântul Nicolae

Rugăciunea Sfântului Nicolae este o rugăciune pe care o poți rosti în fiecare zi, nu doar pe 6 decembrie când este sărbătorit Sfântul Ierarh Nicolae.

Cel ce versi mir de mult pret la toata lumea si mie celui nevrednic si mai mult decat toti pacatos, daruieste-mi ca sa-ti aduc tie cantare, Parinte Nicolae. Tu, ca cel ce ai indraznire catre Dumnezeu, slobozeste-ma din toate necazurile ca sa cant tie: Bucura-te, Sfante Ierarhe Nicolae, mare facator de minuni!

Indreptator credintei si chip blandetilor, invatator infranarii te-au aratat pe tine, turmei tale, adevarul lucrurilor. Pentru aceasta ai castigat cu smerenia cele inalte, cu saracia cele bogate. Parinte Ierarhe Nicolae, roaga pe Hristos Dumnezeu sa mantuiasca sufletele noastre.

In orasul Mira Lichiei, sfinte, sfintitor te-ai aratat; ca Evanghelia lui Hristos, cuvioase, plinind-o, ti-ai pus sufletul tau pentru poporul tau; mantuit-ai pe cei nevinovati din moarte. Pentru aceasta te-ai sfintit, ca un mare slujitor tainic al harului lui Dumnezeu.

O, preabunule parinte Nicolae, pastorul si invatatorul celor ce alearga cu credinta catre a ta folosire si cu fierbinte rugaciune te cheama pe tine, sarguieste degrab a le ajuta; izbaveste turma lui Hristos de lupii cei ce o rapesc pe ea, si toate partile crestinesti le ocroteste si le pazeste prin sfintele tale rugaciuni de galcevile lumesti, de cutremur, de venirea altor neamuri, de robie si de razboiul cel dintre noi, de foamete, de potop, de sabie, de boala si de moarte grabnica; si precum ai miluit pe cei trei barbati care sedeau in temnita si i-ai izbavit pe ei de mania imparatului si de taierea sabiei, asa ne miluieste si pe noi cei ce cu mintea, cu cuvantul si cu lucrul suntem intru intunericul pacatelor si ne izbaveste de mania lui Dumnezeu si de chinul cel vesnic ca, prin solirea ta, cu ajutorul, cu mila si cu harul lui Hristos, Dumnezeu sa ne dea viata lina si fara de pacat, ca sa vietuim in veacul acesta, si de partea starii de-a stanga sa ne izbaveasca, si in partea de-a dreapta, impreuna cu toti sfintii, sa ne invredniceasca. Amin.

Continue Reading
You may also like...

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Spiritualitate

To Top