Connect with us
Rugăciunea zilei. Citește-o de Buna vestire pentru a fi ferit de rele

Spiritualitate

Rugăciunea zilei. Citește-o de Buna vestire pentru a fi ferit de rele

Buna Vestire este sărbătorită azi, 25 martie, de toți credincioșii. Blagoveștenia, așa cum mai este numită, reprezintă ziua în care Sfântul Arhanghel Gavriil i-a spus Fecioarei Maria că îl va naște pe Fiul lui Dumnezeu. În această zi sfântă, este bine să rostim o rugăciune specială.  Rugăciunea închinată Maicii Domnului este puternică, spusă din suflet și poate face minuni în viața ta.

Rugăciune de Buna Vestire

Buna Vestire este una dintre cele mai mari și importante sărbători închinate Maicii Domnului. Această zi sfântă este tratată de credincioși așa cum se cuvine. Oamenii dau de pomană pentru cei trecuți în neființă, merg la biserică și spun rugăciuni.

Vom prezenta una dintre cele mai puternice rugăciuni, pe care orice credincios o poate rosti azi, pentru a fi ferit de rele, pentru a avea parte de liniște sufletească și înțelegere în familie. Poți spune această rugăciune închinată Maicii Domnului în orice altă zi, ori de câte ori te simți depășit de situație și ai nevoie de ajutor din partea celor de Sus.

“Tu singură ești ridicarea celor căzuți, și îndepărtarea celor ce greșesc. Tu te-ai arătat povățuitoare a celor orbi, mila celor săraci, bucuria celor sănatoși și vindecarea celor bolnavi.

Bolnăvindu-mă foarte cu sufletul și cu trupul, și cumplit necăjit fiind, te rog, Curată, să-mi dai sănătate amândurora, cu rugăciunile tale.

Nădejdea și ocrotirea și scăparea creștinilor, zid nebiruit celor slabi, liman neînviforat, tu ești Născătoare de Dumnezeu preacurată. Și precum lumea o mântuiești cu neîncetată rugăciunea ta, pomenește-ne și pe noi, Fecioară, întru tot lăudată.”

Tradiții Buna Vestire

În această zi este dezlegare la pește. Gospodinele pregătesc tot felul de preparate din pește, pe care apoi le împart celor sărmani pentru cei adormiți. Cine ține post, are voie azi să consume pește.

Nu este bine să dormi azi prea mult, pentru că vei fi somnoros și leneș tot anul. Mai mult, nu trebuie să te cerți cu nimeni, pentru că veți avea relații tensionate mereu. Cine se ceartă în ziua de Buna Vestire are necazuri tot anul.

În această zi se fac şi previziuni meteorologice. În popor ese spune că aşa cum este vremea ziua de Buna Vestire, aşa va fi şi în ziua de Paşti. De Buna Vestire este bine să se pună pe pragul casei pâine şi sare pentru hrana îngerilor.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Spiritualitate

To Top