Connect with us
Schimbarea la Față a Domnului- Rugăciunea prin care se împlinesc toate dorințele

Spiritualitate

Schimbarea la Față a Domnului- Rugăciunea prin care se împlinesc toate dorințele

Data de 6 august reprezintă o zi de sărbătoare pentru credincioși. Această zi este marcată în calendar cu cruce roșie,românii rememorând Schimbarea la Faţă a Domnului. Pentru creştinii ortodocşi şi catolici reprezintă o sărbătoare care aminteşte minunea pe care Iisus o face asupra lui însuși. Sărbătoarea, numită în popor Pobreajenul, înseamnă despărțirea de vară, respectiv începutul toamnei, iar vremea începe să se schimbe și să se răcească.

Schimbarea la Față a Domnului- Rugăciunea prin care se împlinesc toate dorințele

Rugăciunea care se rostește la sărbătoarea Schimbării la față a Mântuitorului nostru Iisus Hristos este puternică și aduce cu ea împlinirea celor mai arzătoare dorințe. Există, de fapt, mai multe variante ale acestei rugăciune, toate fiind la fel de puternice și la fel de grabnic ajutătoare dacă sunt rostite cu credință în Dumnezeu și speranță în suflet.  Spune-le timp de 12 zile începând cu ziua praznicului, de preferat în fața unei icoane înfățișând scena cu Schimbărea la față a Domnului și având o lumânare aprinsă.

Pentru că sărbătoarea are loc în timpul postului Sfintei Marii, în ziua Schimbării la Faţă se face dezlegare la peşte. Este una dintre acele zile când cerurile se deschid, iar cei aleși de Dumnezeu pot vedea Porțile Raiului datorită credinței lor și iubirii lor față de Tatăl Nostru. Semnificaţia tainică a acestei sărbători este vederea lui Dumnezeu şi transfigurarea omului, posibilitatea lui de a se îndumnezei încă din viaţa aceasta.

Rugăciunea Schimbării la Față

„Doamne Iisuse Hristoase mă rog Ție în această zi de mare sărbătoare.  Tu, care Te-ai Schimbat la Față în prezența ucenicilor Tăi: Petru, Iacov și Ioan, aleși de Tine să te însoțească pe Muntele Tabor, și Le-ai  arătat lor că slava Ta se poate revărsa ca un mir asupra lumii, care să ne binecuvânteze viața de fiecare zi.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Spiritualitate

To Top