Connect with us
Mesaje-si-SMS-uri-de-Sfantul-Alexandru.-Ce-felicitari-sa-le-trimiti-familiei,-prietenilor,-colegilor-si-celor-dragi

Spiritualitate

Sfântul Alexandru. Ce să nu faci pe 30 august 2020

Creștinii ortodocși îl prăznuiesc în data de 30 august 2020 pe Sfântul Alexandru. Acesta a fost unul dintre marii ierarhi ai bisericii și un apărător neînfricat al credinței creștine într-o perioadă de erezie.

Acesta s-a consacrat ca un contestatar al ereziilor lui Arie, cel care considera că Dumnezeu-Tatăl singur este principiul necreat și nenăscut, iar Iisus este o creație a sa și nu o parte a Tatălui.

Sfântul Alexandru a participat la Sinodul I Ecumenic de la Niceea din anul 325, dovedindu-se un apărător al dreptei credințe. La acest sinod l-a combătut pe Arie, unul din preoții săi slujitori, care începuse să predice o învățătură neconformă cu tradiția și credința Bisericii.

Ulterior, el a ajuns Patriarh al Constantinopolului, murind la vârsta de 98 de ani.

În ziua de Sf. Alexandru se spune că nu este bine să îți vorbești aproapele de rău și trebuie să fii milostiv cu cei năpăstuiți de soartă.

Citește și: Mesaje si SMS-uri de Sfantul Alexandru. Ce felicitari sa le trimiti familiei, prietenilor, colegilor si celor dragi

Rugăciunea Sfântului Alexandru

Suflete, suflete al meu, pentru ce te plângi la Domnul? Căci lenea ta pentru chinurile veșnice mijlocitoare îți este. Dacă darul lui Dumnezeu l-ai cunoaște, cu lacrimi fierbinți ai plânge, suspinând și întristându-te pentru orice păcat, pentru cel mic și pentru cel mare. Strigă către Stăpâna ta să nu te lovească mânia Celui ce ține toate cu dreapta Sa atotputernică, însă eu, păcătosul și leneșul, cel ce am limba vicleană, cum mă voi ruga Stăpânei mele ca să mă izbăvească Domnul de înfricoșata Judecată?

Căci tot timpul mă cutremur în inima mea cugetând la înfricoșata Judecată ca să fiu izbăvit de chinurile cele veșnice și de viermele cel neadormit și de întunericul cel mai din afară și de flăcările cele nestinse. Miluiește-mă pe mine, păcătosul robul Tau (numele), ca pe Pavel Apostolul, pe care mai mult decât pe toți l-ai iubit, și nu întoarce fața Ta de la mine, cel sărman, în acea Zi înfricoșată de care se cutremură sufletul meu și se îngrozesc mădularele trupului meu.

Doamne, izbăvește-mă pe mine de înfricoșatul ceas, ca să nu mă departez de mila Ta. Îi rog pe Sfinții îngeri și Arhangheli, pe prooroci și mucenici și pe toți sfinții să se roage lui Dumnezeu pentru sufletul meu. Pentru rugăciunile voastre să întoarcă Stăpânul mânia Lui de la mine, păcătosul. Iar tu, Preacurată Doamnă Fecioară, care ai îndrăzneală la Fiul tău pentru robii Tăi, nu uita ostenelile robului tau (numele). Stăpâne Mântuitorule, din săracul meu suflet.

Ție mă rog, izbăvește-mă de durerea păcatelor mele și primește-mă întru bucuria vieții celei nesfârșite, în care se preamărește Preasfânt Numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh, totdeauna, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Spiritualitate

To Top