Connect with us
Sfinții Constantin și Elena. Ce trebuie să facă femeile astăzi

Spiritualitate

Sfinții Constantin și Elena. Ce trebuie să facă femeile astăzi

Pe 21 mai sunt sărbătoriți Sfinții Constantin și Elena. Bisericile ortodoxe, dar și cele catolice îi sărbătoresc pe cei doi sfinți. Există mai multe tradiții și obiceiuri legate de această sărbătoare. Află ce trebuie să facă femeile astăzi pentru a ține la distanță duhurile necurate.

Ce trebuie să facă femeile de Sfinții Constantin și Elena

În ziua în care sunt sărbătoriți Sfinții Constantin și Elena, credincioșii respectă anumite tradiții și obiceiuri. Spre exemplu, femeile dau cu tămâie și stropesc cu aghiasmă. Asta pentru a ține la distanță duhurile rele. De asemenea, pentru a scăpa de duhurile malefice, sau pentru ca aceastea să nu se apropie de ei, țăranii obișnuisc să aprindă un foc mare în această zi și să stea în jurul acestuia. Prin acel foc vor fi trecute și oile. Asta pentru a el feri de duhurile rele cât timp vor sta la stână.

Tot pe 21 mai, ziua în care sunt sărbătoriți Sfinții Constantin și Elena, păstorii decid cine le va fi baci. De asemenea, se hotărăște unde vor fi amplasate stânele. Tot acum se va decide cine va păzi oile în timpul pășunatului.

Podgorenii nu muncesc astăzi. Preferă să nu facă asta deoarece se crede că astfel strugurii lor vor fi distruși de grauri.

Agricultorii nu lucrează astăzi. Astfel evită pagubele aduse de păsările cerului asupra recoltelor. În unele regiuni ale țării, ziua de 21 mai este ultima în care agricultorii mai pot semăna ovăz, mei și porumb. Se spune în popor că ceea ce va fi cultivat după această zi, se va usca.

Conform calendarului popular, ziua în care sunt sărbătoriți Sfinții Constantin și Elena este și ziua păsărilor de pădure. Ziua mai este cunoscută și sub denumirea de Constantin Graur sau Constantinul Puilor.

Cercertătorii sunt de părere că deciziile luate de împăratul Constantin legate de creștinism se datorează în special mamei sale, Elena.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

2 Comments

2 Comments

 1. DanOla

  2020-05-21T22:20:33+03:00 at 22:20

  Nu exista niciun sfânt dintre regii sau împărații lumii. Cât despre Constantin și Elena… căutați să vedeți în istorie ce crime și în ce intrigi au facut/trăit. Cât despre „sfânta” tradiție – care nu are nicio legătură cu Sfânta Scriptură (Biblia), doar cei orbiți spiritual sau care ignoră adevărurile le cred și le urmează.

 2. Coca

  2020-05-21T18:20:01+03:00 at 18:20

  Ce este socant mai iresponsabililor si neinformatilor, habar nu aveti de ceva si comentati fiind total pe dinafara subiectului in sine.
  Dar de paranghelii si desfriuri, restaurante si toate cele rele nu scrieti nimic? Este perfect deci.
  Vai de mama voastra. Ati distrus tara si sufletele oamenilor voi o mass media de doi bani si cu piriti jurnalisti.
  Unde s a ajuns?
  Doamne nu ne lasa!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Spiritualitate

To Top